Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Tiszteletbeli konzulok találkoztak Gödöllőn

2013-09-16 21:15:10

- Magyarország tiszteletbeli konzuljainak hálózata folyamatosan növekszik és erősödik, és a kormány szilárd szándéka, hogy tovább erősítse, bővítse ezt a hálózatot. A kormany.hu tájékoztatása szerint erről is beszélt Martonyi János külügyminiszter szeptember 16-án Gödöllőn.

A tiszteletbeli konzulok V. konferenciáján a tárcavezető kiemelte: Magyarország közepes méretű ország, anyagi forrásai korlátozottak, nem tud minden országban jelen lenni, ezért a magyar diplomácia a tiszteletbeli konzulok nélkül az alapvető feladatait sem tudná ellátni. A külügyminiszter ezért köszönetet mondott a Gödöllői Királyi Kastély lovardájában jelen lévő 137 tiszteletbeli konzulnak.

Több országban azért van szükség a tiszteletbeli konzulokra, mert nincs más képviselete Magyarországnak – magyarázta Martonyi. Hozzátette: más országokban ugyan van külképviselet, de szükség van tiszteletbeli konzulokra is, mert rendkívül sokrétűek az államok közötti kapcsolatok.
Martonyi János kifejtette: a tiszteletbeli konzuloknak csak egy része magyar vagy magyar származású, és különösen hálásak a magyar háttérrel nem rendelkezőknek, amiért ők is ugyanolyan lelkesedéssel végzik a munkájukat.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online