Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Bátor gödöllőieket csodáltak a velencei lagúnák keskeny hídjain

2013-09-14 12:30:37

Almási Attila és társa, Végh Tibor szeptember 8-án hagyták el Magyarországot, hogy amatőrbringásként teljesítsék a 3.700 kilométeresre tervezett olasz kört. A gödöllői kerékpárosok lakóautóval indultak útnak, és szeptember 9-én Valdobbiadene-ben pattantak nyeregbe, hogy nyakukba vegyék a csizma-országot.  Lássuk, miről árulkodik útinaplójuk a túra első öt napjáról!

1. nap, szeptember 9.:
Valdobbiadene-ből Velencébe mentünk, ahol 80 kilométer tekerés után megálltunk egy kis városnézésre. A velencei lakosok kissé furcsán néztek ránk, mivel a városban a keskeny lagúnákon átvezető hídon egyedül mi ketten mertünk biciklizni. Velencéből Lovarába vettük az irányt. Az éjszakát a tengerparton, sátrainkban töltöttük. Ezen a napon 140 kilométert tettünk meg.
2. nap, szeptember 10.: Kedden Ravennába érkeztünk, sok-sok képet készítettünk, főként a Mini Italianoról. Az út mellett haladva, élelemről nem kellett gondoskodnunk, mivel szőlőfürtöktől roskadozott a környék. A délutáni órákban elértük Rimini határát, ahol a szabad strandon aludtunk, nyugágyakon. Az Adriai-tenger hőmérséklete még ebben az időszakban is kellemes volt, ezért csobbantunk egyet. 150 kilométerrel a lábunkban.
3. nap, szeptember 11.: A harmadik napunk meglehetősen kalandosra sikerült, mivel társam, Tibi háromszor kapott defektet, ezért nem tudtunk annyit teljesíteni. De már gyakorlott ebben, mivel közös útjainkat sokszor kísérték ilyen bonyodalmak. Ráadásul, egész napa esett az eső, de így is letudtunk 116 kilométert, és elértük Anconát.
4. nap, szeptember 12.:
Elhaladtunk Lido di Casa mellett a tengerpart mentén, végigjártuk a számomra már ismerős Lido di Volano környékét,  ahol tavaly a családommal nyaraltam.  A nap végén a strand kellős közepén állítottuk fel sátrainkat.  120 kilométert mentünk, és Porto St. George-ban hajtottuk álomra a fejünket.
5. nap, szeptember 13.: A reggeli napfelkelte után az idő – utunkat nehezítve – még mindig borúsra állt. A nap végén, már fáradtsággal is küzdve, egy kisebb holdponton átjutva, Pescara mellé, Vastoba érkeztünk. 161 kilométert tettünk meg.  Ismét fürödtünk a tengerben, de előtte megcsodáltunk egy narancsligetet.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online