Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Kijött az osztálykülönbség: szegedi kupaöröm Gödöllőn

2013-08-28 19:28:21

Magyar Kupa, országos főtábla, 2. forduló:
Gödöllői SK – Szeged 2011-Grosics Akadémia 0-2
(0-0)

Nem kisebb falat, mint az NB III. Közép-csoportjában szereplő Szeged jelentette a következő akadályt az új bajnoki évadban még száz százalékos gödöllői tizenegy számára a Magyar Kupában. Az egykoron tizennégyszeres válogatott, korábban a Váccal és a Ferencvárossal bajnokságot nyert Nyilas Elek által irányított dél-alföldi társulat egy győzelemmel (Monor ellen 3-1) és egy döntetlennel (Komló ellen 1-1) kezdte az idényt az idei pontvadászatban.
Azzal a gödöllőiek trénere, Jenei Sándor is tisztában volt, hogy csapatától nagy fegyvertény lenne a továbbjutás, ám lemondani semmiképp nem akart a meglepetéssel felérő esetleges sikerről. Nem könnyítette a riválisok helyzetét a késő délelőtti kitartó esőzéstől csúszóssá vált talaj.

Gyászszünettel kezdődött a találkozó. Kedden este elhunyt Tóth Gusztáv, a gödöllőiek egyik legkitartóbb, kedvencei hazai és idegenbeli meccseire sokszor még betegen is kilátogató törzsszurkolója. Guszti bácsi 87 éves volt.

Ami a mérkőzés krónikáját illeti, amíg bírta szusszal, egyenrangú ellenfele volt a Szegednek a Gödöllői SK csapata. Sőt, az első félórában több gólszerzési lehetőség is adódott a hazaiak előtt, ám az utolsó labdaérintésekbe rendre hiba csúszott. Az első félidő végjátékában a szegediek átvették az irányítást, de helyzeteiket – több esetben Sipeki Attila bravúrjai miatt – nem tudták gólra váltani.

Ha már a gödöllői hálóőrnél tartunk, nem jelentett jó óment, hogy a rutinos cerberus a szünetben megszabadult zöld színű anorák felsőjétől, ami egyfajta ismertetőjele, mi több, kabalája a kapusnak. Csupán erre azonban dőreség lenne rákenni azt, hogy a vendégek az 55. percben megszerezték a vezetést. Elkerülhető gólt kaptak a házigazdák, akik a tizenhatos vonalán nem tudtak felszabadítani, majd Germán Tamás lövése után a blokkolni igyekvő ifjabb Sipeki Attila olyan szerencsétlenül ért bele a labdába, hogy a játékszer elkerülte kivetődő édesapja kezeit, és a hálóban kötött ki.
A bekapott gól kissé megtörte az egyébként elszántan és harcosan küzdő gödöllői legénység lendületét, aminek az lett a következménye, hogy a 61. percben a rivális ismét betalált. Újra Germán volt eredményes, akit társa az alapvonalról szolgált ki, ő meg nem kegyelmezett, és bő tíz méterről a hazai kapuba bombázta a bőrgolyót.

Ekkor már érzékelhető volt, hogy eldőlt a továbbjutás sorsa. Az utolsó szűk félórában a vendéglátók próbálkoztak ugyan a szépítéssel, de támadásaikból hiányzott az átütőerő. Mivel a szegediek nem igazán erőltették a dolgot, kissé ellaposodott ütközet végére tett pontot a hármas sípszóval a mérkőzést nagyvonalú eleganciával és kellő határozottsággal vezető, FIFA-minősítésű Gaál Gyöngyi.

Címkék


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online