Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Nem a legmegfelelőbb döntést hozta az önkormányzat

2013-08-22 17:21:59

Az augusztus 20-i díszpolgár-avatás ünnepi képviselőtestületi ülés keretében zajlott le. Városunk 15 főből álló önkormányzatának tagjai közül többen is távolmaradtak az eseménytől. Köztük Kovács Barnabás, a Magyar Szocialista Párt kompenzációs listájáról mandátumot szerzett városatya is. Miért? Erre kértünk választ tőle.

- Valóban így történt, a tavalyihoz hasonlóan idén sem vettem részt a díszpolgári cím átadásán. Az ok is hasonló volt a tavalyihoz: úgy gondolom, hogy nem a legmegfelelőbb döntést hozta az önkormányzat a cím odaítélésekor. Az előterjesztő polgármester idén is figyelmen kívül hagyta a „Gödöllő Város Díszpolgára” szóösszetétel első két szavát, a „Gödöllő Város”-t. Minden elismerésem Szűcs Lajosé, mint ahogy Oszvald Marika művészetét is értékelem, de a díszpolgári címről szóló önkormányzati rendeletben az alábbiak szerepelnek:
„A kitüntető cím azoknak a magyar vagy külföldi személyeknek adható, akik egész életművükkel, kiemelkedő munkásságukkal szolgálták az emberi civilizáció, a kultúra, a művészet ügyét, hozzájárulva a város tekintélyének gyarapításához, jó hírnevének növeléséhez.”

A díszpolgári cím tehát nem csak a személyről, hanem legalább annyira Gödöllő városáról is szól, amit a testületi döntés figyelmen kívül hagyott.

- Gondolom, Önök is tettek javaslatot olyan személyre, akit méltónak tartanak a város legrangosabb kitüntető címének elnyerésére?
- Igen, a díszpolgári címre még május 30-án személyesen küldtem el javaslatomat Gémesi Györgynek. Nem titok, ajánlásom az idén nyolcvan éves Körösfői László személyére vonatkozott, aki Gödöllőért, a közügyekért végzett társadalmi munkájával a város életében több területen is maradandót alkotott. Sok évtizedes tevékenységével, egész életével kiemelkedően szolgálta a művészet, a kultúra, a sport ügyét, hozzájárulva Gödöllő tekintélyének gyarapításához, jó hírnevének növeléséhez.
Egyébként pedig – bár a díjról döntő zárt ülésről törvénytelen lenne részleteket elárulnom – annyit azért elmondok, hogy Körösfői Lászlón kívül is voltak olyan, díjra javasolt személyek, akik a díszpolgári címről szóló önkormányzati rendeletben foglaltaknak jobban megfeleltek volna, mint a lokálpatrióta klub képviselői által „átnyomott” végső döntés.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online