Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Gödöllőiek a zsámboki lecsófesztiválon

2013-08-08 18:05:44

Augusztus 10-én, szombaton és 11-én, vasárnap 11. alkalommal rendezik meg a hagyományőrző lecsófesztivált Zsámbokon. Tíz évvel ezelőtt Nagyné dr. Szabó Judit jegyző asszony ötlete volt a Lecsót a keceléből elnevezésű esemény elindítása, ami napjainkra országos jelentőségű, mi több, nemzetközi érdeklődésre is számot tartó rendezvénnyé nőtte ki magát.
Feltehetőleg nem sokan tudják: a kecele a helyi népviselet része.  Tulajdonképpen egy kötény, amibe a lecsóhoz szükséges alapanyagokat gyűjtötték a helyiek a kertjükben.

Idén több gödöllői kötődése is lesz a zsámboki lecsófesztiválnak. Szombaton 10.45 órától a Gödöllő Környéki Regionális Turisztikai Egyesület (GKRTE) szakmai összejövetelét rendezik meg a Bajza Lenke Általános Iskola épületében. Az eszmecsere középpontjában a falusi turizmus aktuális kérdéseinek megvitatása áll.
Vasárnap 18.30 órától a gödöllői Talamba ütőegyüttes tagjai szórakoztatják a nagyérdeműt a művelődési ház kertjében felállított színpadon.

A fesztivál programjából kiemelkedik Maczkó Mária énekművész műsora (szombat, 16.45 óra), a Zsámboki lakodalmas bemutatója (szombat, 17.30 óra), Kaczor Feri fellépése (vasárnap, 17 óra), valamint az Irigy Hónaljmirigy koncertje (vasárnap, 20 óra), ami után tűzijáték zárja le a kétnapos kavalkádot. Forrás: zsambok.hu


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online