Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Buka Enikő váltja Ella Attilát a zeneiskola élén

2013-08-06 17:19:18

Hoffmann Rózsa, az Emberi Erőforrások Minisztériumának köznevelésért felelős államtitkára július 31-én döntött a január elejétől a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ égisze alá került közoktatási intézmények vezetőinek kinevezéséről. A határozat három gödöllői egységet érintett.

A közalkalmazottak jogállásáról szóló törvény alapján az idén lejárt közoktatási intézményvezetői tisztség betöltésére pályázatot írtak ki, aminek véleményezését a tankerületi igazgatók koordinálásával végezték el. A véleménynyilvánításra jogosultaknak (nevelési-oktatási intézmény esetében a nevelőtestület, az intézmény székhelye szerint illetékes települési önkormányzat) 30 napjuk volt, hogy kialakítsák álláspontjukat a kandidálók pályázati szakmai anyagáról. Az összesített vélemények előbb a Klebelsberg Intézményfenntartó Központba kerültek, akik – a vezető személyére tett javaslattal együtt – eljuttatták ezeket a szaktárca döntésre jogosult, köznevelésért felelős államtitkárához, dr. Hoffmann Rózsához.

A gödöllői intézmények esetében a véleményezési folyamatba bevonták a helyi képviselőtestület tagjait is, akik Varga Ildikó (Erkel iskola) és Fábián Bertalan (Török Ignác Gimnázium) vezetői kinevezését támogatták, míg Buka Enikőt és Ella Attilát (zeneiskola) egyaránt alkalmasnak találták az intézmények vezetésére. Az ugyancsak a Török Ignác Gimnázium élére pályázó Jánossy Zsolt alkalmasságáról nem született képviselőtestületi határozat.

A kormány.hu tájékoztatása szerint a köznevelésért felelős államtitkár, mérlegelve a hozzá eljuttatott javaslatokat, a Gödöllői Erkel Ferenc Általános Iskola élére Varga Ildikót nevezte ki, a Gödöllői Török Ignác Gimnázium igazgatói tisztségének ellátásával pedig a korábbi direktort, Fábián Bertalant bízta meg. Az egyedüli személyi változás az Ady Endre sétányon található Fréderic Chopin Zenei Alapfokú Művészeti Iskola vezetői székében történt: itt Ella Attila pozícióját eddigi helyettese, a Gödöllő Városért díj egyik idei kitüntetettje, Buka Enikő (képen) tölti be az intézményben.

Az új intézményvezetők 5 évre szóló kinevezésüket augusztus 21-én, szerdán a Szépművészeti Múzeumban, ünnepélyes keretek között veszik át.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online