Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Kényszerházasság helyett az NB II-ben indulnak a Gödöllői Bikák

2013-07-31 15:06:00

Ősztől újabb fejezettel bővül a gödöllői futsal (teremlabdarúgás) hullámvasúthoz hasonlítható története. A 2006-ban és egy évvel később honi földön minden címet besöprő és nemzetközi szinten is helytállt helyi csapat – a 2010/2011-es évad után – ismét az NB II-ben játszik. Új alapokon, főként az utánpótláskorú fiatalokra támaszkodva.

Végérvényessé vált, amire már hosszú hónapokkal ezelőtt számítani lehetett: a gödöllői futsalosok a 2013/2014-es bajnoki idényt nem az elitosztályban, hanem a második vonal egyik – feltehetőleg Keleti – csoportjában kezdik meg. Emlékezetes, hogy egy évvel ezelőtt nevezési gondjai akadtak a Gödöllői Bikáknak, akik az NB I-es tagság megőrzése érdekében úgy oldották fel a helyzetet, hogy fúzióra léptek a Vasas 1988 Déli FC-vel. A kényszerházasság azonban csak egy évig tartott, és ősztől új szelek fújnak a gödöllőiek háza táján.

- Nincs több kérdőjel: csapatunk ősztől az NB II-ben indul CFT-Gödöllői Bikák néven. A CFT (Covritas Futsal Team) kifejezetten azért jött létre, hogy csak és kizárólag a gödöllői futsal újbóli felépítésével és működtetésével foglalkozzon, főként gödöllői kötődésű fiatalokra építve – tájékoztatta hírportálunkat dr. Lajos Attila ügyvezető, szakosztály-igazgató.
- A CFT alapításában a gödöllői futsal iránt elkötelezett és annak sorsát a szívükön viselők működtek közre. Fontosnak tartjuk a Gödöllői Sport Klubbal való együttműködést is, ennek eredménye többek között, hogy a Gödöllői Bikák elnevezés szerepel a bajnokságban induló csapat nevében és logójában is. A CFT-Gödöllői Bikák szakmai csapatában Baranyai Pál lesz a vezetőedző, Ughy Márk a pályaedző, míg a női röplabdásoknál is dolgozó ifjabb Árpás Géza a masszőri teendőket látja majd el.

- A játékosok közül kikre számíthat a megújult szakvezetés?
- Vidák Balázs Szombathelyre, a Haladás VSE-hez távozott, Hegedűs Ferenc kapus pedig a Dunakeszi Kinizsinél folytatja pályafutását. Lovrencsics Balázsról azért kellett lemondanunk, mert az NB III-as Soroksárhoz igazolt, ezáltal a nagypályás foci mellett nem tudja vállalni a futsal-edzéseket és -mérkőzésket.
Baranyai Pál továbbra is játékos-edzőként tevékenykedik a klubnál. Rajta kívül Ughy Márk, Ács Gábor, Nagy Roland és Pintér András is marad a tavalyi csapattagok közül. Schranz Balázs visszatér Gödöllőre, és Szente Tamással, valamint Jenei Ottóval is tárgyalunk, hogy nálunk játsszanak az új idényben. Velük az egyeztetések a felkészülés augusztus 13-i kezdetéig lezárulnak.
Ezen felül 12 új játékost fogunk tesztelni az első edzéseken, aminek eredményeként kialakítjuk a 15-18 fős keretet. A cél a fiatalok előtérbe helyezése és beépítése a csapatba, ennek megfelelően U19-es és U17-es korosztályú játékosok vesznek részt próbajátékon. A felkészülés első két hetében heti kettő, majd azt követően és a bajnokság során is, heti három edzés szerepel a menetrendben. Azon U17-es és U19-es futsal játékosok számára, akik nem tudnak az első csapathoz rögtön bekerülni, a korosztályos bajnokságban biztosítunk játéklehetőséget, ugyanis mindkét korosztályt benevezzük az MLSZ futsal fiú U17-es és U19-es bajnokságába. Az U15, illetve a többi utánpótlás-korosztály toborzása és szakmai felépítése most kezdődött el, így az ő versenyeztetésüket jövőre tervezzük.

- Milyen elvárással vág neki a csapat a bajnoki szezonnak?
- Az első csapattal szemben elvárás, hogy az idei bajnokságban kiharcolja az NB I-es szereplés jogát, ami vagy a bajnokság megnyerésével, vagy – 2. helyezettként – az osztályozó párharcának sikeres teljesítésével lehetséges. A hazai mérkőzések továbbra is a Szent István Egyetem sportcsarnokában lesznek, terveink szerint hétfő esténként hét vagy fél nyolcas kezdéssel.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online