Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Hamilton a Hungaroring hőség-királya

2013-07-28 15:51:21

Az 1986-os debütálás óta július 28-án huszonnyolcadszor álltak rajtrácsra Formula-1-es versenyautók a Gödöllő szomszédságában található mogyoródi Hungaroringen. Az elmúlt több mint negyedszázad során rendszeressé vált, hogy a Magyar Nagydíj mindig tartogat meglepetéseket, arra azonban még nem volt példa, hogy ilyen brutális hőségben teljesítsék a 70 kört a pilóták.

Az időmérő edzés alapján a tavalyi győztes a brit Lewis Hamilton (Mercedes) rajtolt az élről, mellőle a világbajnoki címvédő és most is éllovas német Sebastian Vettel (Red Bull-Renault), mögüle pedig a francia Romain Grosjean (Lotus-Renault) vágott neki a távnak. A mezőnyben összesen öt (Fernando Alonso, Kimi Räikkönen, Jenson Button, Lewis Hamilton, Mark Webber) olyan pilóta volt, aki korábban már diadalmaskodott a Hungaroringen.

Lényegi kérdésként kínálkozott, hogy a 2013-as Magyar Nagydíj végső sorrendjének kialakulását mennyire befolyásolja a Pirelli-gumik viselkedése a brutális melegben, a csúcsidőben 51 Celsius-fokos aszfalton. A csapatok eltérő taktikát dolgoztak ki, hogy miként variálják a lágy- és a közepes keverékű abroncsokat. A sikerhez vezető utat végül a rajt-cél győzelmet aratott Lewis Hamilton tudta a leggyorsabban bejárni, akit – 2007, 2009 és 2012 után – negyedszer intettek le győztesként a Hungaroringen. A második helyet a finn Kimi Räikkönen (Lotus-Renault) szerezte meg, míg a pódium harmadik fokára a német Sebastian Vettel (Red Bull-Renault) állhatott fel.
Tíz futam után az egyéni versenyben Sebastian Vettel áll az élen 172 ponttal. Előnye 38 pont a második Räikkönen előtt, akit a spanyol Fernando Alonso (Ferrari) követ 133 ponttal.

A magyar futam után négy hét szünetre vonulnak a száguldó cirkusz tagjai, akik legközelebb augusztus 25-én, vasárnap a Spa-Francorchamps-i Belga Nagydíjon harcolnak majd a világbajnoki pontokért. További jó hír, hogy Bernie Ecclestone, az Forma 1 gazdasági irányítója és Németh Lászlóné fejlesztési miniszter aláírták a Magyar Nagydíj megrendezéséről 2017-től 2021-ig szóló szerződést, így legalább nyolc évig még biztosan lesz Formula-1-es autóverseny városunk szomszédságában.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online