Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Elsötétül a képernyő: nyakunkon a digitális átállás

2013-07-24 17:48:25

Július 31-én, szerdán 12.30 órakor Pest megyében – ezáltal Gödöllőn is – megszűnik a hagyományos, analóg földi műsorszórás. Aki még mindig csak az M1, a TV2 és az RTL Klub adásait fogja, és képernyőjén folyamatosan látja a digitális átállás logóját, illetve egy visszaszámlálót, az biztos lehet benne, hogy július 31-e után nem tud majd televíziózni, ha nem áll át a digitális adások vételére – tájékoztatta hírportálunkat a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság.

Az első lekapcsolási ütemben érintett háztartások közül összesen 55 ezren igényelték a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) segítségét az átálláshoz.  A hatóság a támogatásra jogosult háztartások 95 százalékában már beszerelte a szükséges digitálisvételi eszközöket vagy biztosította a kedvezményes előfizetéses csomaghoz való hozzáférést.
Pest megyében összesen 8.103 háztartás igényelt támogatást, ahol az NMHH szakemberei július 31-ig befejezik a digitális vételi eszközök telepítését. A Pest megyeiek – így a gödöllőiek is – a támogatást az átállás után még egy hónapig kérhetik, és a jogosult kérelmezők háztartásaiban az NMHH az analóg lekapcsolás után is folytatja a beszereléseket. Aki nem jogosult a támogatásra vagy nem igényli a segítséget és érintett az átállásban, annak érdemes minél előbb átállnia a digitális vételre. Nem kell várni július 31-ig, hiszen a digitális földi műsorszórással terjesztett adások már most is elérhetőek az ország egész területén.

A digitális átállás érintettjei azok, akik jelenleg kizárólag az M1, az RTL Klub és a TV2 műsorait fogják.  Ők július 31-e után csak úgy tudnak ingyenesen televíziózni, ha meglévő készülékükhöz egy set-top-box-ot, és egy antennát kapcsolnak. A modern televíziókhoz set-top-box sem kell, mert azt beépítve tartalmazza a készülék. Ezekkel az eszközökkel az eddigi három helyett hét csatornát foghatnak továbbra is előfizetési díj nélkül.

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság a digitális átállással kapcsolatban egy internetes honlapon (www.digitalisatallas.hu) és a (06-80) 38-39-40-es, ingyenesen hívható számon elérhető telefonos ügyfélszolgálaton is teljes körű tájékoztatást nyújt az érdeklődőknek.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online