Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Száguldó versenyautók és Gigabitek a Hungaroringen

2013-07-20 17:40:26

Az Invitel már több mint 10 éve kiemelt kommunikációs partnere a Hungaroring Sport Zrt-nek. A szolgáltató kommunikációs hálózatát a Formula-1-es verseny teszi leginkább próbára minden évben. Az Invitel számos, innovatív technológián alapuló szolgáltatást nyújt az idén július 26-28. között lezajló magyarországi nagydíj nemzetközi mezőnyének.

- A Formula-1-es versenypályák, minden országban a csúcstechnológiát, a legmagasabb elvárásokat jelentik. Az informatikában és a telekommunikációs technológiában lényegében nincs különbség, legyen a futam az USA-ban, Japánban vagy Magyarországon. Büszke vagyok arra, hogy az Invitel egy olyan vállalat, amely képes ennek a kihívásnak megfelelni, és felvenni a versenyt e téren a világ legismertebb szolgáltatóival is – mondta el David McGowan, az Invitel vezérigazgatója (képen).

Az Invitel, bár még más néven, a jogelőd vállalat színeiben tulajdonképpen már az első Formula-1-es futamon is jelen volt a mogyoródi versenypályán. 1986-ban, ma már szinte felfoghatatlanul egyszerű technikát, 25 telexgépet és 4 huzalos képtávíró berendezést biztosított a csapatoknak, újságíróknak. Ma már más a helyzet: a legmodernebb informatikai megoldásokra, és hatalmas sávszélességre van szükség. A telekommunikáció és az informatika rohamtempóban fejlődik, a nemzetközi közönség, a csapatok és a média igényeit kizárólag folyamatos fejlesztésekkel, állandó megújulással tudja kielégíteni az Invitel.

A technika fejlődésének szemléltetése szinte lehetetlen. A 2000-ben tartott versenyen 50 Mbit/s sávszélesség is képes volt kiszolgálni a pályát. Jelenleg a bő tíz évvel ezelőtti tempónak kétszázszorosával, 10 Gbit/s sebességgel száguldanak az adatok az Invitel hálózatán. Sőt, ha szükség lesz rá, a sávszélesség további növelésével akár ezerszer is gyorsabb lehet a hálózat, mint a 2000-es versenyen volt.

A verseny hétvégéjén több mint harminc Inviteles szakemberből álló csapat dolgozik majd a helyszínen, az „Invitel-istállóban”, hogy az info- és telekommunikációs hálózat tökéletesen működjön. A szakértők 24 órás szolgálatban vannak mindaddig, amíg az utolsó kamionok el nem hagyják a boxutcát. A Hungaroring területén több mint 25 kilométeres kábelhálózattal dolgozik az Invitel.

A világsztárok értékelik a professzinonális munkát

A pálya mellett töltött évek alatt számos alkalommal bebizonyosodott, hogy a professzionális technika és a kiemelkedő szakmai tudás mellett, sajátos profi szemléletre is szükség van: gyors és proaktív hozzáállásra. A világ élvonalában dolgozó sportolók, vezetők, újságírók értékelik a professzionális munkát. A feladat komplexitását jelzi, hogy a magas szintű rendelkezésre állás mellett több olyan eset is előfordult már, amikor rögtönzött IT segítségre volt szükség. Néhány évvel ezelőtt – például – a versenysorozat egyik legismertebb arcának elromlott laptopját kellett rohamtempóban megjavítani a helyszínen, miközben zajlott a verseny. Arra is akadt példa, hogy extrém időjárási körülményekkel kellett megküzdeni.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online