Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Öt nedű ütötte meg a nagy aranyérmes szintet

2013-07-19 09:36:13

Július 13-án, Nyársapáton, a Szarka-kúria parkjában folytatódott az, a Gödöllő Környéki Regionális Turisztikai Egyesület (GKRTE) által hét esztendővel ezelőtt Gödöllőn útjára indított hagyomány, aminek a második évben Fót, öt éve Pécel, négy éve Mogyoród, 2010-ben Nagytarcsa, tavalyelőtt Tóalmás, míg az elmúlt évben Veresegyház volt a házigazdája.

A Kenyér-, a Bor- és a Kultúra Ünnepe nyolcadik rendezvényről van szó, ami ezúttal betagozódott a Nyársapáti Lecsófesztivál programjába. A gazdag és választékos eseményekkel tarkított kavalkádra kilátogató érdeklődők – többek között – figyelemmel kísérhették a bor- és a kultúra lovagjainak felvonulását, és szemtanúi lehettek az Egyházi és Világi Borok Versenye eredményhirdetésének is.

A hónapokkal ezelőtt megtörtént zsűrizés eredményét Erdész Ferenc, a Mogyoródi Hegyközség hegybírója ismertette a jelenlévőkel. A rivalizálást jelentős érdeklődés kísérte, amit mi sem igazol jobban, mint az, hogy a felhívásra – 44 borásztól és borászattól – összesen 123 borminta (48 vörös, 47 fehér, 13 rozé, 9 tokaji borkülönlegesség és 6 borkülönlegesség) érkezett, amik közül a szakavatott tagokból álló zsűri harminchetet ítélt kiemelten elismerésre méltónak. Nagy aranyérmet 5 bornak adományoztak: két-két villányi és tokaji, illetve egy kunsági borvidékről származó nedűnek.  Az aranyérmes fajták száma 27, az ezüstérmeseké pedig 5 volt. A VIII. Egyházi- és Világi Borok nyársapáti versenyének vándordíját egy évre a Koch Csaba által fémjelzett Koch-Vin Kft. nyerte el.

Bárd István, a GKRTE ügyvezető elnöke elismerését fejezte ki a szervezőmunkáért, és rendkívül sikeresnek értékelte a nyársapáti rendezvényt, amit több településvezető személyesen keresett fel. A szakember örömtelinek nevezte, hogy a hagyomány a következő években sem szakad meg, hiszen 2014-ben Dány, egy évvel később pedig Csömör lesz a házigazdája a gödöllői központú turisztikai egyesület munkatársainak közreműködésével megvalósuló kulturális és gasztronómiai népünnepélynek.

A Gödöllői Környéki Regionális Turisztika Egyesület következő, a falusi turizmusról szóló szakmai konferenciáját Zsámbokon rendezi meg, az augusztus 10-ére – immár 11. alkalommal – meghirdetett, Lecsót a keceléből elnevezésű hagyományőrző fesztivál egyik programjaként.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online