Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Napenergiát vonnának be a Művészetek Háza Gödöllő épületének áramellátásába

2013-07-18 08:29:38

Megújuló forrásként a napenergia hasznosításával mérsékelnék a Művészetek Háza Gödöllő épületének áramszámláját a gödöllői képviselőtestület tagjai, akik július 18-án megtartott rendkívüli ülésükön percek alatt döntöttek az erre vonatkozó pályázat benyújtásáról.

A lehetőség rendkívül kedvezőnek ígérkezik, hiszen önkormányzati önrész vállalása nélkül szerezhető meg a beruházás teljes megvalósításához szükséges 52.856.130 forint. Ebbe az összegbe beletartozik a 254 darab, egyenként 250 wattos, vízszintesen elhelyezni szándékozott napelem, a 4 darab, egyenként 10 kilowattos, valamint az egy darab 9 kilowattos teljesítményű, háromfázisú inverter (a napelem kimeneti egyenáramát váltóárammá alakító eszköz), amiket a Művészetek Háza Gödöllő épületének földszint feletti lapostetős részére telepítenének, úgy, hogy a berendezések ne zavarják a kastélyból élvezhető kilátást.

A napkollektorok éves termelése eléri az 65 ezer kilowattórát, ami az intézmény éves áramfelhasználásának mintegy 21-22 százalékát teszi ki. Ebből eredően az épület villamosenergia-költsége várhatóan 2,5-2,6 millió forinttal lenne csökkenthető évente. A pályázat sikerességében egyelőre csak bizakodni lehet, mert a kedvező feltételek miatt előreláthatólag sokan kandidálnak, és csupán 13 nyertest hirdetnek.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online