Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Felbolydul a forgalmi rend a Forma 1 idején

2013-07-16 13:20:46

Idén július 26-28. között rendezik meg a Forma 1-es Magyar Nagydíjat a Gödöllő szomszédságában található mogyoródi Hungaroringen. Az esemény rendőri biztosítását a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság állománya hajtja végre, az elmúlt évekhez hasonló létszámban. A rendezvényre gépkocsival érkezőknek a pálya környékén több helyen is forgalmirend-változással kell számolniuk.

A magyar rendőrök munkáját lengyel, szlovák és osztrák rendőrök is segítik majd július 25-e és 29-e között. Az ő feladatuk elsősorban a külföldi vendégek problémáinak kezelésében való segítségnyújtás, tájékozódásuk könnyítése, okmányaik és járműveik ellenőrzése lesz. A tapasztalat alapján a külföldről érkező látogatók örömmel fogadják saját nemzetük rendőreit és bizalommal fordulnak hozzájuk.
Ebben az évben – miként már 2012-ben is – több konzulátus képviselője is jelen lesz a Hungaroringen. A brit, a német, a finn és a lengyel konzulok az EU tagállamai, valamint Svájc konzulátusi feladatait látják el a verseny ideje alatt. Segítik az állampolgárok ügyintézését, jelentősen könnyítik a külföldiekkel történő kommunikációt.

A sportrendezvényre nagy számban érkeznek hazai és külföldi látogatók egyaránt, ami erősen terheli a versenypálya környéki települések forgalmát. A rendőrség munkatársai kérik a mogyoródi lakosokat, hogy gépkocsival csak akkor induljanak el lakásukból, ha az feltétlenül szükséges, illetve a szokásosnál nagyobb türelemmel és toleranciával közlekedjenek.
A Hungaroring körüli és az oda vezető utakon a verseny minden napján (július 26-28.) megállási tilalom lesz érvényben. A szabálytalanul parkoló járműveket a rendőrség elszállíttatja, azokat csak a szabálysértési bírság, illetve a szállítási költség kifizetése után kaphatják vissza a tulajdonosok.


Főbb forgalmirend-változások a rendezvény ideje alatt:
• Szilasligeten, a József Attila úton (pirossal jelölve), egészen a 3-as számú főútig kétirányú forgalom lesz érvényben, de a délutáni órákban előfordulhat, hogy csak a versenypálya felől kifelé közlekedhetnek a járművek.
• Mogyoródon, a Gödöllői úton és a Dózsa György úton – amíg a forgalom engedi – szintén kétirányú lesz a forgalom, viszont a Mázsa tértől a Dózsa György út irányába a délelőtti órákban csak a versenypálya felé, délután pedig csak onnan kifelé haladhat a forgalom.  (A versenypályára való gyors kijutást buszjáratok segítik!) A fenti utakra becsatlakozó utcákban forgalomszervezés nincs.
• A Kerek tó (pirossal jelölve) és a Hungaroring főbejárata közötti úton délelőtt egy irányba, csak a főbejárat felé, délután pedig szintén egy irányba, a Kerek tó felé lehet majd közlekedni.
• Az M3-as autópálya 19.200 méterszelvényében lévő ideiglenes kihajtótól a Kerek tóhoz csak egy irányba, befelé lehet közlekedni. Vasárnap, a futamot követően, az autópálya felhajtó felé Budapest irányába és az ideiglenes kihajtón keresztül – M3 autópálya Gödöllő csomóponton keresztül – M31 (díjmentesen használható) közlekedhetnek az autósok Budapest felé.
• Az Autós Mozi camping és a Szilasligeti buszforduló között a forgalom mindvégig kétirányú lesz, viszont a Hungaroring főbejárata és a Szilasligeti buszforduló között, a főbejárat felé (7-es és 6-os kapu felé) egy irányba haladhatnak gépjárműveikkel délután 15 óráig, ezt követően pedig a főbejárat irányába lesz egyirányú a forgalom.
• A versenyt követően a Super Gold belső parkolóból a 7-es kapu és a Hungaroring főbejárata között egy irányban (főbejárat felé) közlekedhetnek, valamint a 6/A kapun keresztül Kerepes-Szilasligeten át a 3-as főút irányába.
• A mogyoródi HÉV-átjárótól a versenypálya felé, a 2-es kapuig a délelőtti órákban, délután pedig kifelé szintén egyirányú lesz a forgalom.
• A versenyt követően a 8-as és 7-es kapu közötti Gratis 1 parkolóból Csömörön keresztül lehet eljutni a főváros irányába.

• Vasárnap (július 28.), a versenyt követően az előző évek gyakorlatától eltérően lezárják a Kerek tótól a Mogyoród, Templom tér irányába vezető útszakasz. Ebben az időszakban kizárólag a gyalogos forgalom haladhat a Templom tér, illetve a Dózsa György út irányába, ahonnan a menetrend szerinti buszjáratok indulnak vissza a fővárosba, valamint a mogyoródi HÉV-állomáshoz.

• A Kerek tótól a versenyt követően két irányba lehet közlekedni. Egyrészt az M3-as autópálya felé haladhatnak, valamint a víztorony irányba, Szilasliget felé.  A víztoronynál Mogyoródra a bejutási lehetőség biztosított, a Pince sor-Somlói út útvonalon keresztül. Így a Mogyoród, Fóti útra juthatnak el az autósok.

• A verseny napján a gödöllői vasútállomásról buszok szállítják az ország keleti részéből vonattal érkező, érvényes belépővel rendelkező nézőket a versenypálya közelébe. A buszjáratok Szilasliget buszfordulóig közlekednek. Innen mintegy 150 méterre található a 4-es kapu, ahol az érvényes jeggyel rendelkezők bejuthatnak a pálya területére.

A forgalom folyamatosságát minden érintett útszakaszon rendőri irányítással, tájékoztató táblákkal segítik a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai. A rendőrség javasolja, hogy a verseny gépkocsival érkezők a kijelölt, őrzött parkolókban álljanak meg, és a bűncselekmények megelőzése céljából azokat minden esetben zárják be, az utastérben értékes tárgyakat, iratokat ne hagyjanak.
Július 25-től (csütörtök) július 29-én, hétfőn reggelig a versenypálya közelében ideiglenes rendőrőrs működik, aminek elérhetőségeit – az egyes konzulátusok képviselőinek elérhetőségeivel együtt – a www.police.hu oldalon a későbbiekben teszik közzé.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online