Vissza normál nézetbe Nyomtatás

European Poker Tour 10: az első megálló Barcelona

2013-07-08 17:46:30

2013 augusztusától indul a PokerStars European Poker Tour 10. évadja. A 2004 óta létező versenyszéria Spanyolországban kezdődik, utána pedig számos országban folytatódik, egészen 2014 tavaszának végéig. Beharangozó a szerencsejáték gödöllői kedvelőinek.

Az egész kontinenst megmozgató esemény kerek évfordulót ünnepelhet a 2013/2014-es évad alkalmával és méltán lehetnek büszkék a rendezők a már lezajlott kilenc, sikeres bajnokságra. A program beosztása újfent a legjobb városokra alapul, sőt, két izgalmas változtatás is várható. A londoni megálló az őszi időszakban lesz, egészen pontosan októberben, míg Sanremo-ban tavasszal, rögtön a végállomás előtt versenyezhetnek a játékosok.

A nagy döntőre Monte Carlo mellett kerül majd sor 2014 májusában. Ezeken kívül a helyszínek között lesz még Prága decemberben, a Bahamákon lezajló PokerStars Caribbean Adventure (PCA) januárban, a franciaországi Deauville január végén és Berlin márciusban.  Az összes 8 eseményen a résztvevők és a nézők egyaránt egy igazi „pókerfesztiválra” számíthatnak, exkluzív helyszínekkel és több mint 40 fajta pókerbajnoksággal, nem beszélve a magas szintű, profi tudású EPT játékosokról. Élő webkamerás közvetítésen bárki követheti a játszmák alakulását. Barcelonától Monte-Carlóig a tizedik széria nagy kihívásnak ígérkezik! Póker online itt játszható, ha netán bárki – akár Gödöllőről is – kedvet kapna hozzá.

Előzmények, történet

A World Poker Tour „kistestvérének” mondható eseményt John Duthie alapította, aki maga is győztes játékos volt korábban.   2004-re a Texas Hold’Em póker népszerűsége jelentősen megnövekedett, így szükség volt egy európai sorozatra is, és ez azóta sem változott. A főszponzor PokerStars által rengetegen tudtak az online játékról az élőre váltani.
Az első három évad alkalmával a nagy különbség a többi turnéhoz képest a buy-in volt, ugyanis körülbelül fele összegre kell gondolni, mint a WPT-nél és csak 2007-re változott ez az összeg 8.000 euróra, köszönhetően a verseny népszerűségének, ami már egy világszintű buy-in-nek számít. Másik különbség még a verseny felépítésénél, hogy a döntő asztalnál az EPT-n 8 személy ül, míg ez átlagosan maximum 6 volt. Maga Duthie volt a kommentátor az első két évad alatt, majd más profi játékosoknak adta át a pozíciót.

Különlegességnek számít még az is, hogy a versenyszéria rengeteg döntőjét közvetítették, ám a 7. alkalom során történelmi jelentőségű volt az, hogy az összes kártyát látták a nézők a játék közben egész Európában és még Kanadában is.


Nagy riadalmat keltett az az incidens, amikor is 2010 márciusában négy maszkos férfi késekkel és egy fegyverrel rabolták ki a berlini EPT-t. A rendőrség szerint a rablók 242.000 eurót vittek el, de nem bántottak senkit. Az volt a szerencse, hogy a webkamerák be voltak kapcsolva, és így pár nappal később előkerítették a bűnözőket, és azóta sem fordult elő hasonló eset.


Stúdióbeszélgetések Gödöllő és környező települések sportolóival

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online