Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Százhatvanszor népesebb kínai testvérvárosa lesz Gödöllőnek

2013-07-01 09:26:10

A gödöllői képviselőtestület tagjai június 27-én jóváhagyták azt a testvérvárosi megállapodás tervezetet, ami szerint a bő harmincezres lélekszámú Gödöllő és a kínai Fujian tartományban található, közel ötmillió lakosú Zhangzhou szorosabbra fűzi együttműködését.

A testvérvárosi megállapodás aláírására gödöllői részről Gémesi György kapott felhatalmazást. Az aktus várhatóan ősszel történik meg, amikor a polgármester – elmondása szerint saját költségén – Kínába utazik. 
A kapcsolatban a felek – a közös jólét és egyenlőség figyelembe vételével – azon fáradoznak, hogy a két ország népei között barátságok szövődjenek, valamint aktív közreműködés és eszmecsere folyjon a gazdaság, a kereskedelem, a tudomány, a technika, valamint a kultúra és a munkaerő területein. A megállapodás öt évig érvényes, és amennyiben a felek másként nem rendelkeznek, tovább is érvényben maradhat.

Vörös István (Fidesz) és Kovács Barnabás (MSZP) – elsősorban a települések közötti tetemes méretkülönbségre, illet a földrajzi távolságra hivatkozva – kétségesnek nevezték a kapcsolatok hatékony működését, de a testületi többség 13 igen szavazattal és egy tartózkodással zöld utat biztosított a polgármester által szorgalmazott indítványnak.

Gödöllőnek jelenleg 15 aktív testvérvárosi kapcsolata van. Az indonéz Bogor után a kínai Zhangzhou lesz a második olyan, amely nem európai. Gödöllő vezetése legutóbb tavaly, az osztrák Bad Ischl település irányítóival kötött testvérvárosi megállapodást.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online