Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Világversenyekre utaznak a gödöllői ifiatléták

2013-06-29 09:35:13

Bár az atléták versenyszezonjának jó része még hátravan, a Gödöllői EAC versenyzői – kicsik és nagyok egyaránt – jól teljesítettek az eddig lezajlott megmérettetéseken. Az ifjúsági korúak közül hárman utaznak világversenyre júliusban.

Karlik Pál tanítványa, Répási Petra a csehországi U18-as válogatott viadalon 13,50 másodperces eredménnyel – tizedeket javítva addigi legjobb idején – szenzációs ifjúsági csúcsot futott 100 méter gáton, majd megnyerte a korosztálya számára Zalaegerszegen megrendezett országos bajnokságot. Mindez azt jelenti, hogy tagja lesz az ukrajnai Donyeckben július 10-én kezdődő ifjúsági világbajnokságra utazó magyar csapatnak. Petra svédváltóban is rajthoz áll a vb-n.
Sokat kellett töprengeniük a szövetség illetékeseinek, hogy melyik nemzetközi versenyre küldjék a gerelyhajításban stabilan 66 méteres dobásokra képes Príma Balázst, akinek Máté Alpár a trénere. Végül olyan döntés született, hogy a 16 éves Balázs a hollandiai Utrechtben július 14-én rajtoló Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztiválon (EYOF) indul. Gödöllőiként nem lesz egyedül a 16 fős magyar csapatban, hiszen vele tart a 15 éves magasugró, Kovács Emma is, aki a csehországi viadalon 171 centiméteres ugrásával beállította élete legjobbját, és csak rosszabb kísérletaránya miatt szorult a dobogó harmadik fokára. Emma Benkő Ákos csoportjában edz.

Csapat Európa-bajnokság, I. osztály
Június 22-én és 23-án az írországi Dublin volt a házigazdája a felnőtt válogatottak versenyének. A magyar csapat tagjai helytálltak, így jövőre is az első osztályban indulhatnak. A Gödöllői EAC négy versenyzővel képviseltette magát a válogatottban, ahol számonként minden ország csak egy versenyzőt indíthatott. Kaptur Éva 100 és 200 méteres síkfutásban, Kálmán Csenge 400 méteres síkfutásban, Karlik Dániel 100 méteres síkfutásban, míg Kovács Zoltán 400 méteres síkfutásban segítették nemzeti csapatunkat.

Nemzetközileg is mutatós gödöllői helyezések az ifi ob-n
Minőségi szempontból rendkívül sikeres volt a gödöllői atléták szereplése a június utolsó előtti hétvégéjén, Zalaegerszegen megrendezett ifjúsági országos bajnokságon. A sok kiváló teljesítményből érdemes kiemelni néhányat, amik nemzetközi összehasonlításban is megállják a helyüket. Ezek közé tartozik Répási Petra 100 méteres gátfutása és 200 méteres vágtája, Príma Balázs gerelyhajító eredménye, valamint Kriszt Botond produkciója, akinek a 110 méteres gátfutásban elért egyéni csúcsánál, csak a vb-szintes 400 méteres gátfutása volt nagyszerűbb. Eredmények:
1. hely: Répási Petra (100 m gát, 13,2 mp, kézi méréssel)
2. hely: Kriszt Botond (400 m gát, 55,12 mp), Nagy Imola (2000 m akadály, 7.33.98 perc), Répási Petra (200 m, 25,52 mp)
3. hely: Ajkler Eszter (magasugrás, 163 cm, az első három egyaránt ennyit ugrott), Kriszt Botond (110 m gát, 15,22 mp), Príma Balázs (gerelyhajítás, 65.77 m)
5. hely: Kriszt Botond (400 m, 50,68 mp)
6. hely: Ajkler Eszter (400 m gát, 69,95 mp)
A fenti atlétákon kívül Koczkás Dóra, Simonváros Zsombor és Bencsik Dániel is értékes bajnoki pontokat szereztek azzal, hogy az első tizenkettőben végeztek. (fotók forrása: facebook)


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online