Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Nyakunkon a parlagfű-irtás szezonja

2013-06-21 09:06:57

Parlagfű-megismerésére, az ellene való védekezés formáira és társadalmi fontosságára hívja fel a figyelmet a parlagfű-mentesítési nap, amit júniusban országszerte több helyszínen is megrendeznek. Emellett a június 22-i Nemzetközi Parlagfű Nap is e gyomnövény káros hatása elleni küzdelem fontosságára irányítja a figyelmet – tájékoztatta hírportálunkat a Vidékfejlesztési Minisztérium Sajtóirodája.

Közeledik a parlagfű virágzás kezdete, ami számos, allergiában szenvedő életét megkeseríti. Az allergén gyomnövény elleni védekezést még a virágzás előtt el kell kezdeni, ezért júniusban a Megyei Kormányhivatalok Növény- és Talajvédelmi Igazgatóságai – a Magyar Növényvédő Mérnöki és Növényorvosi Kamarával közösen – parlagfű-mentesítési napot szerveznek. Az esemény célja, hogy útmutatást adjon a közvetve százmilliárdos egészségügyi és mezőgazdasági kárt okozó gyomnövény visszaszorításához.

A földhivatalok és az önkormányzatok június 30-át követően megkezdik a parlagfűvel fertőzött földterületek, ingatlanok felderítését, majd a büntetést. Európában Magyarország az egyik, parlagfűvel leginkább fertőzött ország. Hazánkban a parlagfű szinte valamennyi szántóföldi kultúrában előfordul, és jelentős terméskiesést okoz. Ezen kívül jelen van mezőgazdasági művelés alatt nem álló parlagterületeken, a gabonatarlókon betakarítás után, a vasúti pályatestek, utak mentén és belterületeken is.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online