Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Tévézz okosan, hogy eligazodj a műsorkínálat útvesztőjében!

2013-06-16 18:08:29

Mint felelős szolgáltató, az Invitel örömmel csatlakozott a Magyar Kábelkommunikációs Szövetség által támogatott, a gyermekek okosabb tévénézési szokásait formáló programhoz, és személyre szabható termékportfóliójával is támogatja a tudatosabb médiafogyasztást. Az Invitel által nyújtott szolgáltatások jó alapot nyújtanak a kezdeményezéshez, hiszen az interaktív tévézés nemcsak az otthoni szórakozás élményét teszi teljesebbé, hanem az általa kínált extra funkciók tudatos alkalmazásával felelősen formálhatók gyermekeink tévénézési szokásai is. Mindezt a telekommunikációs társaság gödöllői előfizetői is megtapasztalhatják.

A Tévézz okosan! program fő célja, hogy tudatosan nevelje a gyermekeket – és szüleiket – az érdekes, izgalmas, leginkább hasznos televíziós tartalmak fogyasztására. A modern televíziós szolgáltatások térnyerésével új csatornák, változatos műsorok és interaktív kényelmi funkciók jutottak el a családok otthonaiba. Mindez nemcsak arról szól, hogy nagyobb élményt jelent az otthoni tévézés HD-ben vagy éppen a virtuális videotéka filmjeivel, hanem azt is, hogy az interaktív tévézés a néző kezébe adja a műsorszerkesztés jogát, így ma már a tévézést alakíthatjuk a programjainkhoz, nem pedig fordítva. A tévéadásokat nézőknek – például – abban segít a Tévézz okosan! program, hogy gyorsabban és könnyebben megtalálják a gyerekek és szüleik a számukra értékes műsorokat. Az Invitel felelős szolgáltatóként örömmel csatlakozott a kezdeményezéshez, hogy ezen a platformon is segítséget nyújthasson a családoknak a felelősségteljes és tudatos tartalomválasztásban.

A Magyar Kábelkommunikációs Szövetség kezdeményezésére létrehozott, valamint a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság szakmai támogatásával működő Tévézz okosan! weboldal száznál is több tévécsatorna programjából segít megtalálni azokat a műsorokat, amiket valóban érdemes megnézni, amik igazán értékesek a gyerekek számára. A weboldal a gyerekeket, és velük együtt a szülőket is támogatni szeretné abban, hogy eligazodjanak a csatornák által kínált műsorok útvesztőjében: ne csak kapcsolgassanak és háttértévézzenek, ne ragadjanak le véletlenszerűen egy-egy műsornál, de ne is utasítsák el a televíziót. Inkább keressék a számukra érdekes, izgalmas, hasznos tartalmakat, és minél több információt szerezzenek belőlük a világról, a tudományról, illetve a kultúráról. A honlap emellett a tévéműsorokon kívül további nézni- és olvasnivalót, színházi előadásokat, szabadidős programokat is ajánl, valamint segít a gyerekeknek eligazodni az internet világában is, hogy megtanulják a „netikettet” és elkerüljék a világhálón rájuk leselkedő veszélyeket.

- A televízió ma otthonaink egyik legnépszerűbb szórakoztató eszköze. A kutatási eredmények azt mutatják, hogy az elmúlt három évben, hazánkban az átlagos tévénézéssel töltött idő megközelítette a napi 5 órát, a nappali pedig egyre inkább a családi élet központjává vált. Mi úgy látjuk, hogy az Invitel által is kínált interaktív televízió funkciók megjelenése nemcsak kényelmesebbé és még élvezhetőbbé teszik a tévézést, de a felvehető, megállítható, visszatekerhető műsorokkal sokkal tudatosabban tudjuk megszervezni a nappalinkban töltött időt – mondta el Langsteiner Marianne, az Invitel lakossági marketing igazgatója.
- Az Invitel számára azért is volt kézenfekvő a Tévézz okosan! programhoz történő csatlakozás, mert az általa képviselt elveket szolgáltatásaink kialakításakor is messzemenően figyelembe vesszük. Fontosnak tartjuk, hogy a háttértévézés és a céltalan internetböngészés helyett a gyerekek valóban értékes, koruknak megfelelő tartalmakat fogyasszanak a számukra leginkább megfelelő időpontban – tette hozzá.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online