Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Rács mögé került a betörő banda

2013-06-13 11:56:53

Eljárás indult a Gödöllői Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztályán B. Sándor 38 éves mendei, B. Attila 33 éves szentmártonkátai, valamint M. Gyula 23 éves tápiógyörgyei lakos ellen, akik alaposan gyanúsíthatók azzal, hogy a közelmúltban több betörést követtek el Pest megyében és a fővárosban. Rajtuk kívül H. Péter 35 éves budapesti lakos is őrizetbe került, aki vélhetően orgazdaként közreműködött az eddigi adatok szerint hat bűncselekményből álló történetben.

Az ügyben lezajlott adatgyűjtés során az is felmerült, hogy a bűncselekmények elkövetésével megalapozottan gyanúsítható személyek fegyverrel rendelkezhetnek, így a Pest megyei nyomozók az elfogáshoz a megfelelő felszereléssel rendelkező Terrorelhárítási Központ (TEK) munkatársainak segítségét kérték. A Terrorelhárítási Központ munkatársai és a Pest megyei nyomozók június 11-én, 11 óra 50 perc körüli időben a főváros XVIII. kerületében, egy családi házban fogták el a gyanúsítottakat, majd a három férfit a Gödöllői Rendőrkapitányságra előállították. Ezt követően házkutatásokat hajtottak végre több helyszínen, amik során bűncselekmények elkövetéséhez használt eszközök, az elfogott személyek ruházata, gépjármű, valamint a lopásokból származó nagy mennyiségű dohányáru és sorsjegyek kerültek elő.


Az eljárás eddigi adatai szerint hat bűncselekmény elkövetésével hozhatók összefüggésbe az őrizetbe vett gyanúsítottak. Június 11-én, 0 óra 30 perc körüli időben egy kerepesi élelmiszerüzlet ajtaját betörték és onnan közel félmillió forint értékben cigarettát és húskészítményeket vittek el. A gyanúsítottak az elektromos ajtó megrongálásával 850 ezer forint kárt okoztak.  Ugyanezen a napon, 1 óra 30 perc körüli időben a főváros XVII. kerületében törték be egy élelmiszerüzlet ajtaját, ahonnan nagyobb mennyiségű dohányárut vittek el.
A gyanú szerint az elkövetők a lakatot vágták le június 4-én egy szigethalmi lottózó ajtajáról, majd onnan egy páncélszekrényt vittek el, amiben sorsjegyek voltak. A betöréssel 1,2 millió forint kárt okoztak.  Egy budapesti, XVIII. kerületi ABC ajtaját június 2-án éjszaka feszítették be a gyanúsítottak, akik dohányárut, tejterméket és készpénzt vittek el az üzletből, több mint 1 millió forint értékben.
A csapat május 29-én éjszaka egy vecsési állateledel üzletbe tört be. Az ajtóról levágták a lakatot, majd azt befeszítették. Az üzletből készpénzt és galamb táplálék-kiegészítőket tulajdonítottak el több mint 200 ezer forint értékben. Ezt megelőzően, április 6-án éjszaka a Budapest, XVIII. kerület Margó Tivadar utcában található élelmiszerüzlet ablakáról feszítették le a rácsot, az ablakot betörték és az üzletből nagyobb összegű készpénzt és közel 700 ezer forint értékben dohányárut tulajdonítottak el.

A gyanúsítottakon kívül a rendőrök elfogták azt az orgazdát – H. Péter 35 éves budapesti lakost – is, aki a lopásokból származó termékeket átvette. A nyomozók a férfit gyanúsítottként hallgatták ki és őrizetbe vették. A hatóság mind a négy őrizetben lévő gyanúsított vonatkozásában kezdeményezte az előzetes letartóztatás elrendelését. Ellenük a további eljárást – fogva tartásuk mellett – a Gödöllői Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya folytatja le.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online