Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Nagy Sándor-Kriesch Laura kettős portrészobrot állítanának

2013-06-13 09:56:26

Hasonlóan I. Grassalkovich Antal gödöllői szobrához, a Nemzeti Kulturális Alap Vizuális Művészetek Kollégiuma által meghirdetett pályázati lehetőség teremtheti meg a forrását annak, hogy elkészüljön Nagy Sándor és felesége, Kriesch Laura mellszobra, amit a Gödöllői Városi Múzeum épülete árkádjának előterében, Körösfői-Kriesch Aladár 2007-ben felavatott mellszobra mellett kívánnak elhelyezni.

Az 1901-től 1920-ig működött nemzetközi hírű gödöllői művésztelep alapítójának és művésztárs feleségének portréját egyaránt ábrázoló szobor az előzetes számítások szerint kevéssel több mint 7,1 millió forintból valósítható meg. A kiadásokat a 4.997.000 forintos pályázati támogatásból, valamint a városi költségvetésből erre a célra elkülönített 2.142.450 forintból tervezi biztosítani a település vezetése.

Meghívás útján öt, többségükben gödöllői szobrászművészt kértek fel a szoborterv elkészítésére. A bíráló bizottság tagjai a beérkezett négy pályamű közül a Szinvai Pál által megformált, a képen láthatónál visszafogottabb arcéllel kivitelezett alkotást javasolták elfogadásra a városatyáknak, akik ellenvetés nélkül támogatták az indítványt. A szakmai zsűri a második helyre Bíró János és Tóth Béla tervét sorolta.


Amennyiben megvalósul, Szinvai Pál 52 éves gödöllői szobrászművésznek nem ez lesz az első helybéli alkotása, hiszen az ő nevéhez fűződik a premontrei rend gödöllői kápolnáját 2008 óta díszítő 14 kerámia dombormű.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online