Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Negyvenegy tonna italos kartondobozt tapostak laposra

2013-06-11 15:30:37

Minden eddiginél több, összesen 125 tonna italos kartondobozt gyűjtöttek óvodás és iskoláskorú gyerekek az Italos Karton Környezetvédelmi Egyesülés (IKSZ) május végén lezárult környezetvédelmi programjának keretében, ami a tavalyi év folyamán Magyarországon szelektíven gyűjtött italos kartondoboz mennyiség 6 százaléka. A gödöllői és környékbeli fiatalok élen jártak az akcióban.

Az Italos Karton Környezetvédelmi Egyesülés (IKSZ) által sorrendben harmadszor meghirdetett program keretében ezúttal 278 oktatási intézményből, mintegy 62 ezer óvodás és iskolás gyűjtötte szelektíven a kartondobozokat országszerte. Az egyre nagyobb népszerűségnek örvendő kezdeményezés eredményeként a hamarosan záruló tanévben 125 tonna italos kartondoboz gyűlt össze, ami közel 4 millió darab tejes- és gyümölcsleves dobozt jelent. Az idei programot az IKSZ 16 helyi kommunális szolgáltató és városgazdálkodási cég együttműködésével valósította meg Békéscsabán, Debrecenben, Egerben, Esztergomban, Gödöllőn és környékén, Kaposváron, Miskolcon, Nyíregyházán, Pécsett, Siófokon, Szegeden és környékén, Székesfehérváron, Tatabányán, Tiszafüreden, valamint Veszprémben.

Örömteli, hogy a települések közötti – hivatalosan nem meghirdetett – versengésben a gödöllői és környékbeli óvodások és iskolások – szüleikkel együtt – alaposan kitettek magukért, hiszen a 41 tonnányi (1,2 millió darab tejes- és gyümölcsleves doboz) összegyűjtött kartondobozzal toronymagasan előzték meg a második Veszprémet (12,7 tonna), illetve a harmadik legaktívabb Pécset (11,2 tonna).
Gödöllőn és régiójában 38 iskola és 55 óvoda több mint 14 ezer tanulója vett részt az IKSZ gyűjtőprogramjában. Az intézményekben szelektíven gyűjtött italos kartondobozok elszállítását és megfelelő kezelését a Zöld Híd Régió Környezetvédelmi és Hulladékgazdálkodási Kft. munkatársai végezték.

A három tanévév alatt eddig összesen 246 tonna italos kartondoboz gyűlt össze a programnak köszönhetően. A 2010/2011-es tanévben 26 tonna volt az összmennyiség (8 város, 94 intézmény, 21 ezer gyerek), egy évvel később 95 tonna (13 város, 229 intézmény, 49 ezer gyerek), amit 30 százalékkal múltak felül a 2012/2013-as tanévben a gyerkőcök.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online