Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Bringát toltak a színpadra a pedagógusnapi ünnepségen

2013-06-11 19:13:24

Városi pedagógusnapi ünnepség helyszíne volt június 11-én, a késő délutáni órákban a Művészetek Háza Gödöllő épületének zsúfolásig megtelt színházterme. Az esemény több eleme is eltért a korábban megszokottól, és igencsak sajátos, lokálpatrióta klubos örömködésbe torkollott.

Gödöllőn (is) új fejezet nyílt az önkormányzatiság 1990 óta tartó történetében.  Először fordult elő az elmúlt 23 év során, hogy a januártól állami fenntartásba került általános- és középiskolai rendszer működése alatt rendeztek pedagógusnapi ünnepséget városunkban. Nem volt tehát meglepő, hogy az eseményen részt vett Pánczél János, a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ gödöllői járási tankerületének igazgatója is.

Nem tudni, hogy ez volt-e a szervezők szándéka, de az új helyzet némiképp befolyásolta a gödöllői pedagógusnapi ünnepség „arculatát”. Az nem okozott különösebb meglepetést, hogy a pedagógus-közösséget mindig is nagyra becsülő Gémesi György polgármester köszöntőbeszédében nem felejtette el megemlíteni az iskolák államosításával kapcsolatos ellenérzését, de, mint fogalmazott: nekünk nem az a dolgunk, hogy a saját magunk véleményét érvényesítsük, ha már elindult a folyamat, hanem az, hogy a gödöllői gyerekek ellátása a lehető legjobb legyen. Gémesi hozzátette: nem kevés gond volt az elmúlt fél esztendőben ennek a döntésnek a kapcsán, de azt gondolja, ahogy megyünk előre az időben, az együttműködés egyre gördülékenyebbé válik.
Városunk első embere azt is bejelentette, hogy jó híre van a bölcsődei és óvodai dolgozók számára, akik januárig visszamenőleg megkapják azokat az illetménykiegészítéseket, amire jogosultak. – Félreértés ne essék, ez nem kegy, és nem is valamiféle reklámpénznek szánom, hanem volt, aki kibogarászta, hogy ez jár, és ha egységes nevelésben gondolkodunk, akkor ezt biztosítani kell – mondta a főpolgár.

Az ünnepségen – kulturális műsorszámok kíséretében – a helyi pedagógus-társadalom számos jeles képviselője vehetett át díjat, hosszú ideje eredményesen végzett kimagasló oktató-nevelő-, illetve pedagógiai munkája elismeréséül. A színes diplomásokat, illetve a nyugdíjba vonuló iskolai tanerőket nem most, hanem a terv szerint ősszel köszöntik majd.


Tizenhárom jelölt közül Szerdi Ildikó, a Kazinczy körúti óvoda vezetője, Drávainé Tisza Éva, a Szent Imre Katolikus Általános Iskola magyar-ének szakos tanítónője, valamint Dick Zsuzsanna, az Egységes Pedagógiai Szakszolgálat vezetője (képen balról jobbra) érdemelték ki ebben az évben a helyi önkormányzat által másfél évtizede alapított Gödöllő, Gyermekeiért, Ifjúságáért díjat és a kitüntető címmel járó pénzjutalmat.
Köszöntötték a most nyugdíjba vonuló négy, gödöllői óvodapedagógust, és Gémesi György átadta az általa életre hívott polgármesteri ezüstérmet. A díjat első körben hárman – dr. Buzás Mihályné, a Damjanich iskola tanárnője, Benedek Antalné, a Madách iskola tanárnője és Rüdiger Schmid-Pfähler, a giesseni Theodor Litt Szakképző Iskola tanára, aki jelenleg a Madách Imre Szakközépiskolában oktat faipari szakismeretet – vették át, majd a rendezvény végén – egyfajta slusszpoénként – Guba Lajos is. A Török Ignác Gimnáziumban 1975 óta tanító, 1984-től igazgatóhelyettesként dolgozó tanárembert, az önkormányzat köznevelési és kulturális bizottságának elnökét csapata, a Gödöllői Lokálpatrióta Klub egy vadonatúj kerékpárral lepte meg, amit Pelyhe József, a szervezet elnöke tolt a színpadra.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online