Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Debreczenibe fojtották a szót a Hatvannégy-vármegyések a gödöllői fórumon

2013-05-28 08:21:19

Megszabadulhatunk-e az Orbán-rezsimtől? Ezzel a címmel tartott lakossági fórumot Debreczeni József közíró, a Demokratikus Koalíció elnökségi tagja május 27-én, a kora esti órákban Gödöllőn, a Tormay Károly Egészségügyi Központ II-es számú rendelőintézetének nagytermében. Alig telt el 20 perc a rendezvényből, amikor a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom (HVIM) két aktivistája bekiabálással zavarta meg a politikus mondandóját. Lett nagy lárma a teremben.

Megközelítette a félszázat az érdeklődők száma a Demokratikus Koalíció (DK) Pest megye 6. számú választókerületi szervezetének nyilvános rendezvényén. A kezdeti percekben még nem volt benne a levegőben, hogy bő negyedóra múlva zajos vitába csap át a lakossági fórum. Debreczeni József éppen a jelenlegi, a Fidesz kétharmados intézkedéseinek (például: választási törvény módosítása, médiauralom kiterjesztése) következtében a demokratikus ellenzék számára beszűkült mozgásterűvé vált politikai helyzetet vázolta fel a hallgatóságnak, amikor a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom (HVIM) két aktivistája bekiabálással zavarta meg a politikus mondandóját. A fiatalok egy papírlapot is felmutattak (képen), majd azt próbálták meg kifejteni, hogy mennyire álságosnak tartják, ha olyanok rezsimeznek és beszélnek demokráciáról, akik 2010 előtt rendszeresen ellehetetlenítették, korlátozták rendezvényeiket.

A némiképp váratlan incidens hangos oda-vissza kiabálássá fajult. Az eseményre nem ezért érkezettek közül a vehemensebbek alaposan ledorgálták a bekiabálókat: volt, aki odáig merészkedett, hogy felszólította őket, takarodjanak ki a teremből. Erre már Debreczeni József is ingerültté vált, és azt mondta, ha nem hagyják abba a hangoskodást, ő megy el. Végül maradt, meghallgatta a HVIM aktivistákat, akik – miután elérték, amire készültek – elhagyták a termet.


A fórum további részében Debreczeni József – többek között – elmondta: bár nincs könnyű helyzetben a demokratikus ellenzék, hogy 2014-ben megszabadítsa az országot az Orbán-rezsimtől, akadnak biztató jelek. Az egyik ilyenként azt említette, hogy nincs olyan külső hatalmi erőtér, ami az ország határain kívülről támogatná a kormányfő törekvéseit. Ezen felül elképzelhetetlennek tartja, hogy ne bukjon meg az unortodox gazdaságpolitika, amivel – képletesen szólva – Orbán nyakába szakadhat a plafon: „a postás nem hozza ki a nyugdíjat”, és a nép megérti végre, hogy változásra van szükség.
- Addig is, igyekszünk helytállni - zárta gondolatébresztő beszédét Debreczeni, aki ezt követően kérdésekre válaszolt és felvetésekre reagált.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online