Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Budapesti Európa-nap gödöllői szereplőkkel

2013-05-10 18:50:05

Május 11-én, szombaton 10 órától az Erzsébet téren rendezik meg a budapesti Európa-napot, aminek fókuszában a polgárok európai éve áll. Az esemény folyamán köszöntik a július 1-jén csatlakozó Horvátországot is, és az így 28 tagúra bővülő Európai Uniót.

A nagyszabásúnak ígérkező programsorozatba Gödöllő is bekapcsolódik. Potrovszki Anita, a Premontrei gimnázium volt diákja az Erzsébet téri színpadon 18 órakor elénekli az Európai Unió himnuszát, majd a Frederic Chopin Zeneiskola gyermek fúvószenekarának műsorát láthatják az érdeklődők.
Ezt követően, 18.05 és 18.10 óra között élőben jelentkezik be a Gödöllői Királyi Kastély lovardája, mint hazánk 2011 első félévi uniós elnökségének kiemelt konferenciahelyszíne, ahonnan Molnár Krisztina magyarul és franciául köszönti a nézőket. Tóth Bagi Enikő (Török Ignác Gimnázium) és Márton Előd (gödöllői Waldorf-iskola) személyes élményeken keresztül bemutatva, magyarul és angolul fejti ki, mi lenne, ha nem lenne EU, miért jó az EU tagjának lenni, és milyen hozadéka van ennek. A Waldorf-iskola Gingallo együttesének pünkösdölője után településünk uniós testvérvárosainak zászlóival köszön el a gödöllői helyszín Budapesttől.
A lovardában azonban még látható lesz Forssa (Finnország), Csíkszereda (Románia), Dunaszerdahely (Szlovákia) és várhatóan Zywiec (Lengyelország) bemutakozása.

A budapesti Európa-nap gödöllői vonatkozású eseményeinek szervezője a Gödöllői Testvérvárosi Egyesület, amely a TEMPUS Közalapítvány, a Gödöllői Királyi Kastély és a GATESTUDIO támogatásának köszönhetően élt a programok megvalósításának lehetőségével.  A Gödöllőn zajló programok élő közvetítése itt érhető el.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online