Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Nyerhető derbin hagytak pontokat veszni a Bikák

2013-04-29 21:54:38

NB I., felsőági (1-6. hely) rájátszás, 6. forduló:

Gödöllői Bikák – Swietelsky-Haladás VSE 3-3 (1-0)

Jó esély kínálkozott arra, hogy a felsőházi tabella utolsó helyén álló szombathelyiek ellen végre megszerzi első pontjait a rájátszásban a Gödöllői Bikák csapata. Ha másért nem, a presztízs miatt, illetve egyfajta üzenetként a többieknek, hogy városunk futsalosai – miközben a győri Rába ETO már megnyerte az aranyat és a Berettyóújfalu ezüstje is borítékolható – nem mondtak le bronzérmes vágyaikról.

Vidák Balázs (képen középen) felsőléces kapufája, majd a szombathelyiek három, kihagyhatatlannak látszó gólszerzési lehetősége után, a 14. percben a gödöllői játékos-edző, Baranyai Pál lövése utat talált a Haladás kapujába, amivel gyakorlatilag lezárult az első félidő említést érdemlő momentumainak krónikája.

A folytatásban viszont alaposan felpörögtek az események. Vidák Balázs a 24. perc végén megduplázta a hazaiak előnyét, majd nem sokkal később Ács Gábor, a Bikák hálóőre utolsó emberként, a hatoson kívül elgázolta a vendégek kapura törő játékosát. A gödöllői cerberus piros lapot kapott, csapata pedig emberhátrányban folytatta. Ráadásul, kettős emberhátrányban, mert a vizitálók áttértek a vészkapusos rendszerre, így átmenetileg öt a három ellen támadhattak.


Taktikai húzásuk azonban egy ideig nem vált be, mi több, a jobb oldalon meglógó Lovrencsics Balázs a 28. percben a középen érkező Baranyai elé varázsolta a labdát, aki nem erőből, hanem rutinosan oldotta meg a feladatot: a játékszert a szombathelyi kapus felett átemelve, háromra növelte a házigazdák vezetését.

Más kérdés, hogy a Bikák öröme nem tartott sokáig, mert pár másodperccel később a még mindig emberfórban játszó vendégek szépítettek, majd támadásban ezt követően is vészkapust alkalmazva, kétszer is eredményesek voltak. Három-háromnál – mondhatni – új meccs kezdődött. Az adok-kapokból a gödöllőiek jöhettek volna ki jobban, de a kontratámadásokból kialakított két ziccernél Vidák Balázs és Ughy Márk (képen jobbra) egyaránt a kapufát találta el a bőrgolyóval, míg Szente Tamás (képen balra) 10 méteres kisbüntetője után a labda elhalt a Haladás jó irányba vetődő portásában.

A Gödöllői Bikák 39 ponttal, 94-98-as gólkülönbséggel a 4. helyen állnak a bajnokságban. Városunk csapata a rájátszás következő, május 6-án, hétfőn 19 órakor esedékes fordulójában az Újszegedi TC otthonában lép pályára. (fotó: Biszkup Miklós)


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online