Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Mire költ el közel 610 milliót idén a VÜSZI?

2013-04-18 14:09:41

Először fordult elő a Gödöllőn városgondnoki teendőket ellátó gazdasági társaság több mint két évtizedes történetében, hogy a nyugdíjba vonult korábbi direktor, Bokor Árpád helyett utódja, az április 1-jétől ügyvezető igazgatónak kinevezett dr. Lantai Csaba látta el kézjegyével a VÜSZI Kft. üzleti tervét. Az előirányzat-halmazra ellenvetés nélkül bólintottak rá a városatyák.

Az önkormányzati alapítású VÜSZI Nonprofit Kiemelkedően Közhasznú Kft. 609,4 millió forintos bevételt remél 2013-ra, amit el is kívánnak költeni, így a társaság illetékesei nulla forintos eredményt prognosztizálnak. A tavalyi 96 fővel szemben ebben az évben 87 főt foglalkoztató céget a gödöllői költségvetés idén 460 millió forinttal támogatja. Kétmillió forinttal szerényebb összeggel, mint 2012-ben.

Végigfutva a VÜSZI által végzett alapfeladatokat, a közpénz-dotációból parkfenntartásra 278,4 millió forintot, míg a közterület fenntartására (út-híd) 181,6 millió forintot fordíthatnak ebben az évben.
A parkfenntartási költségek legjelentősebb tételei a fű- és gyepvágás (nettó 55,3 millió forint), a növényápolás (nettó 49,8 millió forint), illetve a közterület takarítás (nettó 26,7 millió forint), és előreláthatólag a városi rendezvények is elvisznek nettó 7, 2 millió forintot 2013-ban.
Nettó 16 millió forint juthat idén az aszfaltburkolatú utak karbantartására és kátyú-mentesítésére a közterület fenntartási keretből, míg a téli csúszásmentesítésre nettó 46,3 millió forint használható fel.

A VÜSZI vállalkozási feladatai közül a legnagyobb volumenű a fizetőparkolók működtetése, ami várhatóan 82,3 millió forintos kiadással jár, és ehhez képest nem sokkal több bevételt (83,5 millió forint) eredményezhet. Az 1,2 millió forintra taksált pozitív egyenleg havi szinten 100 ezer forintos átlagos nyereséget feltételez.
Egyelőre veszteségesnek látszik a Táncsics Mihály úti sportcentrum idei üzemeltetése, amire – a 33 millió forintos költséggel szemben – 30,7 millió forintos bevételt irányoztak elő. A bevételek és a kiadások összhangja remélhető a Dózsa György úti köztemető fenntartásával kapcsolatosan: mindkét oldalon 23,3 millió forintos az előirányzat.
Egyfajta kuriózum a kastéllyal szemközti üzletsor HÉV felőli oldalán fellelhető nyilvános WC működtetése, hiszen a 231 ezer forintos kiadást a terv szerint csupán 37 ezer forintos bevétel ellensúlyozza.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online