Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Állásbörze nem csak egyetemistáknak

2013-04-05 10:18:49

A felsőoktatásban több mint egy évtizede vannak jelen az állásbörzék. Idén is több mint egy tucat egyetem, illetve főiskola ad teret a munkaerő-piaci „árucsere” ezen formájának. Az elmúlt évekhez hasonlóan, április 17-én a Szent István Egyetem is megrendezi börzéjét Gödöllőn, amivel egy időben Kooperatív Szakmai Gyakorlati Börzét is tartanak.

Az állásbörzéken a személyes találkozások alkalmával kiváló lehetőség nyílik a kiállítók, a leendő munkáltatók számára, hogy kiválasszák a számukra megfelelő, képzett munkatársakat. A potenciális munkavállalók felkészülését a munkakeresésre, munkába állásra pedig számos tanácsadás segíti.

A SZIE Állásbörzén nem csak az egyetem hallgatóit várják, hiszen olyan kiállítók is megjelennek, akik – a frissdiplomások mellett – alap- vagy középfokú végzettségű munkavállalókat (például: szakmunkások, technikusok) keresnek. A helyi és környékbeli vállalkozások mellett multinacionális vállalatok is jelen lesznek, illetve képviseltetik magukat az állásközvetítő cégek is.

Az állásbörzére hangolódást és a munkakeresésre való felkészülést a szervezők különböző felkészítő programokkal segítik. A rendezvény előtti héten, április 10-én, valamint a börze napján az érdeklődők karriertanácsadó segítségével állíthatják össze önéletrajzukat és motivációs levelüket, grafológiai elemzésen vehetnek részt, majd a frissen szerzett ismereteiket próbainterjú keretében akár ki is próbálhatják. A felkészítő napon és a börzén kínált tanácsadások a térség lakosai és az egyetem hallgatói számára egyaránt ingyenesek lesznek, azonban minden esetben előzetes jelentkezéshez kötöttek.


Mindenképpen érdemes lesz ellátogatni április 17-én, szerdán 10 és 16 óra között az egyetem aulájába, akkor is, ha jelenleg éppen nem keresünk munkát, hiszen hasznos kapcsolatokra tehetünk szert, amik a későbbi álláskereséskor még segítségünkre lehetnek. A rendezvény előtt érdemes tájékozódni az esemény weboldalán, ahol további részleteket találhatók, és ahol az ingyenes felkészítő programokra, tanácsadásokra jelentkezni lehet.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online