Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Német nemzetiségi oktatás: két osztály indítása válhat szükségessé

2013-04-03 09:01:01

Örömteli hírt osztott meg hírportálunkkal Meizner Sándor, a Gödöllői Német Nemzetiségi Önkormányzat (GNNÖ) elnöke, aki elmondta, hogy a tavalyi jelentkezésekhez képest növekedett a nemzetiségi oktatás népszerűsége a 2013/2014-es tanévre a gödöllői Petofi Sandor Grundschule-ban. Egyidejűleg készül az új gödöllői Német Nemzetiségi Pedagógiai Program, aminek véglegesítéséhez a kisebbségi szervezet egyetértése szükséges.

A GNNÖ vezetője kifejtette: új formát öltött a nemzetiségi nyilatkozat a nemzetiségi oktatásban részt venni szándékozóknak, hiszen a törvény előzetes felmérést tesz kötelezővé, ami egy osztályra vetítve 29 fős jelentkezést eredményezett. Amennyiben a beiratkozásig még nő a nemzetiségi oktatásra jelentkezők létszáma, és ez meghaladja a 10%-os pótelőirányzat mértékét, vagyis, a 32 főt, úgy két, alacsonyabb létszámú osztály indítása válhat szükségessé.

A gödöllői német nemzetiségi elsős osztályokba beiratkozásra váró gyermekek magas létszáma miatt a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ gödöllői tankerületi igazgatójával folytatott egyeztetések egyelőre nem hoztak megnyugtató eredményt a német nemzetiségi önkormányzat számára – fűzte hozzá Meizner, aki hozzátette, hogy az iskola igazgatónője, Gubáné Csánki Ágnes szerint is két osztály indítására lenne szükség.

Értesülésünk szerint Pánczél János tankerületi igazgató a végleges döntést – a német nemzetiségi önkormányzattal egyeztetve – a beiratkozók létszámának ismeretében kívánja meghozni.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online