Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Haszonszedési jogot kapott a sport közalapítvány

2013-03-23 11:38:01

Azzal, hogy a köznevelési feladatokat ellátó egyes önkormányzati fenntartású intézmények január 1-jétől állami fenntartásba kerültek, az általános iskolák által korábban kötött szerződésekből eredő jogok és kötelezettségek jogutódja az önkormányzat maradt. Így van ez Gödöllőn is, ahol a változás alapvetően érinti a tanodáknál lévő sportcélú ingatlanok bérbeadási rendszerét.

Azt a feladatot, amit eddig az iskolák illetékesei az önkormányzat égisze alatt elláttak, március első napjától határozatlan ideig a Gödöllői Sport Közalapítvány teszi meg. Nevezetesen: a sportcélú létesítmények (tornatermek, tanuszoda) tanórákon kívüli időszakra vonatkozó hasznosítása átkerül a közalapítványhoz. A helyi önkormányzat által életre hívott szervezet hasznosítási szerződés alapján végzi el a bérbeadást, úgy, hogy a vagyoni jog átengedése fejében bérleti díjat fizet az önkormányzatnak. Ennek mértéke a rezsiköltségekkel (közüzemi díjak, takarítás, portaszolgálat) lesz egyenértékű. A bérbeadásokból fennmaradó bevétel a közalapítványnál marad, amivel újabb forrás képződik a sportcélú gödöllői projektekhez.

Ugyancsak a Gödöllői Sport Közalapítvánnyal kapcsolatos az a hír, miszerint: három személy (Farkas Balázs, Köles László és Szabó István) lemondtak a kuratóriumi tagságról. Helyükre Bartos Dorottya, Gémesi Levente, dr. Kriszt Balázs, Pánker László és Pelyhe József kerültek. A kuratórium titkára Körösfői László helyett Pelyhe József lett, aki megörökölte a január 2-án alpolgármesterré választott Pecze Dániel sportügyi tanácsnoki tisztségét is.


 


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online