Vissza normál nézetbe Nyomtatás

A fogamzásgátlás, mint a leghatékonyabb környezetvédelem

2013-03-19 12:39:25

Március 21-e és 24-e között Gödöllőn tartják 23. országos találkozójukat a hazai zöld szervezetek. Ennek keretében március 23-án, szombaton 9 órától több, bármely érdeklődő számára nyitott program is lesz a Művészetek Házában. Aki pár óra alatt szeretné magát képben hozni valamely ismert és fontos témában, annak érdemes elsétálnia szombaton a Szabadság út 6. szám alatt található épületbe.

Szó lesz a lassan legendássá vált makói palagáz-mezőről, aminek értéke ugyan nagy, ám csak az ivóvízkészletek nagyon komoly veszélyeztetésével termelhető ki, és az eddigi palagáz-kitermelési tapasztalatok alapján bányászata bizony földrengéseket is okozhat.

Az élelmiszer-önrendelkezésről szóló beszélgetés fókuszába az kerül, hogy miként tudjuk érvényesíteni az egészséges élelmiszerekhez való elég alapvető jogunkat, illetve hogyan hat az élelmünk minőségére az itthon is egyre gyakoribb vegyszeres, nagyipari mezőgazdaság. Miben és mennyire lehetnek segítségünkre a világszerte ébredező gazdamozgalmak? Igazi parasztokkal beszélgetnek, igazi élelmiszerről. A helyi élelmiszerstratégiákról szóló eszmecserén pedig azokat a gyakorlati trükköket és tapasztalatokat veszik számba, amik rávilágítanak, hogy mit tehet maga az egyes ember annak érdekében, hogy családja, gyermeke iskolája egészséges helyi élelmiszerhez jusson.

Aki azt hitte, hogy a sarkvidék messze van, az téved. És aki azt hitte, hogy a sarkvidék egyenlő a cuki jegesmedvékkel, az szintén téved. A sarkvidék a Föld hűtőszekrénye, aminek olvadásával a bolygó felmelegedése tovább gyorsul, és ez cseppet sem mindegy Magyarországon, ahol a medence-hatás miatt a globális felmelegedésnél kétszer gyorsabban melegszik a klíma. A Mentsük meg a sarkvidéket! beszélgetésen választ kaphatunk arra is, hogy mit tehetünk mi, itt, Magyarországon.


A vadászat és természetvédelem kapcsolatáról szóló konzultáció során számba veszik azt a sok pontot, ahol a vadászok és a természetvédők érdekei egybe esnek, és ahol az összefogással, közös munkával sok szép és hasznos dolgot érhetnének el. A fenntartható tájhasználatban sok természetvédő szerint a vadászatnak igenis helye van. Mit lehet tenni annak érdekében, hogy a kétfajta erdőjáró ne lássa egymást reflexből ellenségnek?

A szuper- és hipermarketeknek, ha nem is látványos, de drámai mértékű káros hatása van a gazdaság meglepően nagy részére. Jóval több munkahelyet szüntetnek meg, mint ahányat teremtenek. Érdekeik szerint formálják a helyi és az országos döntéshozatalt, és még arra is befolyással vannak, mit termeljenek hazánk földjein. A témában szervezett beszélgetésen a tudatos vásárlók erejének jelentőségéről és az eddigi jó példákról esik szó.

A felsoroltakon kívül témaként szerepel a március 23-i szekcióülések délelőtti programjában a vegetarianizmus, az állatvédelem, a Gödöllőn igencsak releváns elővárosi közlekedés, a légszennyezés, az élőfalvak, az erdők védelme, a fogamzásgátlás jelentősége a globális problémákkal szembeni küzdelemben, valamint további érdekességek is.
Regisztrációra a helyszínen nyílik lehetőség. A teljes program részletei itt érhetők el.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online