Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Járási hivataloknál nyújthatók be az állampolgársági kérelmek

2013-03-02 09:34:32

Március 1-jétől új szabály lépett életbe, miszerint: nem a települési anyakönyvvezetőknél, hanem a járási hivataloknál lehet benyújtani az állampolgársági kérelmek formanyomtatványait. Abban nincs változás, hogy az eljárást továbbra is el lehet indítani minden külképviseleten, a Kormányablakoknál, illetve a Bevándorlási és Állampolgársági Hivatalnál. Az állampolgársági esküt bármely polgármester előtt, vagy bármely külképviseleten letehetik az érintettek – tájékoztatta hírportálunkat a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium Sajtó Főosztálya.

Az Országgyűlés tavaly decemberben fogadta el azt a törvényt, ami az anyakönyvi, az állampolgársági és a személyi és lakcím-nyilvántartási eljárások esetében csökkentette a bürokráciát, az adminisztratív terheket, segítve ezzel a minél egyszerűbb ügyintézési folyamatot.
Gödöllőn a Városháza Szabadság tér 7. szám alatti épületében működő járási kormányhivatal illetékesei fogadják be a helyben és a város vonzáskörzetében lévő településeken élő, magyar állampolgárságért folyamodni szándékozók kérelmét.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online