Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Báli vendéglátás közpénzből?

2013-02-26 08:42:31

Vörös István Fideszes önkormányzati képviselő interpellációjára adott írásbeli válaszában Gémesi György polgármester megerősítette, hogy 500 ezer forintos támogatást kapott a koraszülöttek mentését végző Peter Cerny Alapítvány a novemberi Erzsébet-bál bevételéből. Városunk első embere azonban több konkrét kérdés érdemi megválaszolását is kikerülte.

Korábban hírportálunk is foglalkozott a tavaly novemberben lezajlott első gödöllői Erzsébet-bál utózöngéivel, február közepén pedig Vörös István (Fidesz) önkormányzati képviselő Báli vendéglátás közpénzből? címmel juttatott el interpellációt Gémesi György polgármesterhez a témában. A városatya összesen 7 konkrét kérdésben fogalmazta meg, mire kíváncsi. Ezek között olyanok voltak, mint, például:
Az előzetesen 17.120.000 forintra tervezett bevételt tételesen milyen összegű szervezési és lebonyolítási költség terhelte?
Mennyibe került önköltségi áron egy belépőjegy?
Gödöllő Város Önkormányzata hány darab belépőjegyet, támogatói jegyet vásárolt, és kik jutottak be ezekkel a jegyekkel a bálra?
Mikor kerül nyilvánosságra az I. Erzsébet-bál végleges pénzügyi elszámolása?
Része volt-e a rendezvény annak, az önkormányzat és a kastélyt működtető gazdasági társaság közötti megállapodásnak, amely a Lovarda felújítására adott 100 millió forintos közpénz ellentételezésére vonatkozik?

Gémesi György másfél oldalt szentelt a válasznak, aminek döntő része a bál előzményeiről, életre hívásának szándékáról és okáról, illetve a kiemelt vendégek és támogatók felsorolásából áll. A kérdésekre vonatkoztatva elsősorban talán a következő mondatok idézhetők: „Ami a rendezvény költségeit illeti, tájékoztatom, hogy minden, a rendezvénnyel kapcsolatos számla kifizetésre került. Az eladott jegyekből és a támogatásokból fedezni tudtuk a költségeket, úgy, hogy a jótékonysági cél is megvalósult, hiszen 500 ezer forinttal tudtuk támogatni a koraszülött mentést végző Peter Cerny Alapítványt. /…/ A város báli belépőt nem vásárolt, annak vezetői, így jómagam és személyes vendégeim a vacsora árát kifizettük. Nagy örömömre szolgált, hogy az utolsó pillanatban lemondott, de kifizetett helyekre is tudtunk vendégeket hívni.”

Az elvi bevétel és az átutalt támogatás összege között több mint 16,6 millió forintos a különbség. Erre szokták azt mondani, ha az illetékesnek joga van a konkrétumokról hallgatni, az olvasónak joga van találgatni…


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online