Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Nem borult a papírforma: Pecze Dániel Gödöllő új alpolgármestere

2013-01-02 09:19:11

Ahogy arra előzetesen számítani lehetett, Gémesi György lokálpatrióta klubos képviselőtársát, Pecze Dánielt jelölte a gödöllői önkormányzat ma reggeli rendkívüli ülésén a tisztségről lemondott Fábián Zsolt utódjául alpolgármesternek. A városatyák többsége támogatta az indítványt, így Pecze Dánielből polgármester-helyettes lett.

A január 2-án, reggel 8 órára összehívott rendkívüli képviselőtestületi ülés az önkormányzat szervezeti és működési szabályzatának módosításával indult. A határozati javaslat szerint kikerült az szmsz-ből, az a passzus, miszerint: a gödöllői képviselőtestület egy alpolgármestert saját tagjai közül választ meg, a másik alpolgármestert pedig nem saját tagjai közül választja meg. Az új rendelkezés úgy szól: a képviselőtestület legalább egy alpolgármestert saját tagjai közül választ meg.

Ezt követően Gémesi György bejelentette, hogy lokálpatrióta klubos képviselőtársát, a gödöllői 3. számú választókerület egyéni képviselőjét, Pecze Dánielt jelöli alpolgármesternek. A bejelentés után a képviselők titkos szavazással döntöttek, aminek eredményeképpen – 12 igen és 2 nem vokssal – a 35 éves várospolitikus elnyerte a titulust. Kovács Barnabás (MSZP) hiányzott a tanácskozásról, a két nemleges szavazat pedig nagy valószínűséggel a Fideszes városatyák, Futás Levente és Vörös István nevéhez fűződik.

Székfoglaló beszédében az újdonsült gödöllői alpolgármester – aki néhány perccel később megkapta képviselőtársai hozzájárulását ahhoz, hogy a Gödöllői Sport Közalapítvány kuratóriumának tagja legyen – a szeretet és az alázat fontosságát emelte ki, valamint azt, hogy 30 napon belül megszűnteti a tisztséggel összeférhetetlen funkcióit.

Pecze Dániel az alpolgármesteri tisztség ellátásáért havi szinten bruttó 490 ezer forintos illetményre, valamint további 98 ezer forintos költségátalányra, illetőleg hivatali mobiltelefon-használatra és saját személygépkocsi hivatalos célú használatára tarthat igényt.
A gödöllői önkormányzat eddigi és jelenlegi alpolgármesterei (1990-2013):
Fábián Zsolt (1990-2002, 2004 februárjától 2006-ig, 2010 októberétől 2012. december 31-ig társadalmi megbízatású alpolgármester)
Six Edit (1998-2002)
Krassay László (2006-2010)
Pintér Zoltán (2006-2012. február 29.)
Tóth Tibor (2012. március 1-jétől)
Pecze Dániel (2013. január 2-ától)


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online