Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Önköltségi áron Erzsébet-báloztak a városvezetők

2012-12-23 11:40:03

November 17-én első alkalommal rendezték meg az Erzsébet bált Gödöllőn, a királyi kastély lovardájában. A hagyományteremtő szándékkal életre hívott társasági esemény jótékony célt is szolgált, hiszen a szervezők az est bevételéből a koraszülöttek mentésére szakosodott Peter Cerny Alapítvány támogatását tűzték ki célul.

A bál lezajlott. A város vezetői, a gödöllői önkormányzat által életre hívott gazdasági társaságok prominensei, különféle szervezetek képviselői, helyi és nem helyi kötődésű celebek, külföldi meghívottak, valamint a gödöllői és a hazai üzleti élet ismert alakjai közül jó néhányan szórakoztak alkalmi viseletben a történelmi falak között.

Az előzetes propaganda alapján 80 ezer forintos kiadással kellett számolnia annak, aki ott akart lenni a meghirdetett ültetési rend szerinti 13 darab 8 fős, illetve a 11 darab 10 fős asztal valamelyikénél. Optimális esetben, a 214 fős vendégkörből kiindulva, 17 millió forint feletti bevételben lehetett reménykedni az első gödöllői Erzsébet bálon.

Arra vonatkozóan egyelőre nem rendelkezünk pontos számadattal, hogy mennyi volt a bál valós, nettó, kiadásokkal csökkentett bevétele, azt viszont kiderítettük, hogy mekkora összegű támogatást kapott eddig a Peter Cerny Alapítvány.
Első nekifutásunk nem járt átütő sikerrel, mert dr. Somogyvári Zsolt, az alapítvány szakmai vezetője érdeklődésünkre a következőket válaszolta: az Erzsébet bál kapcsán kapott támogatás teljes egészében a hiánypótló állami feladat ellátását végző neonatológiai rohamkocsijaink üzemeltetését segíti, tekintettel arra, hogy az állami támogatás a működtetési költségeinknek csak kétharmad részét fedezi. Az összeg nagyságára vonatkozó megkeresésükkel kapcsolatosan – illetékesség okán – kérem, forduljanak a gödöllői polgármesteri hivatalhoz.

Megtettük. Péterfi Csaba kommunikációs igazgatót kerestük meg, akitől azt is megkérdeztük: igaz-e az a pletyka, miszerint, nem sok jegy kelt el az eredeti, 80 ezer forintos áron, ezért volt kedvezményes belépő is? Illetve olyan hírek is szárnyra kaptak a városban, hogy az önkormányzat ingyenesen osztogatta a belépőket.

Péterfi Csaba a következőket válaszolta: az Erzsébet bál teljes költségvetése még nem került lezárásra, mivel több szponzor is december 31-ig vállalta a támogatás átutalását. Azonban a Peter Cerny alapítványt 500 ezer forinttal tudtuk segíteni. Amennyiben minden támogatás megérkezik, úgy további összeg átadására lesz lehetőség.
Mint az ismert, a belépők ára 80 ezer forint/fő volt a bálra. Nem tudom, honnan származik az az információ, hogy ebből igen kevés kelt el.  Az információ téves. Voltak, akik ennél magasabb áron vettek belépőt, úgynevezett, támogató jegyet.
Az alacsonyabb jegy megváltás a szervezők részére volt lehetőség, de itt is a bekerülési költséget ki kellett fizetni. Például, én magam is így vettem jegyet, de a város vezetői is! Azok, akik „ingyen” jöttek, a város vendégei voltak, mint – például – a két vendégváros képviselői, követségek, a díjazottak, valamit a bál fő támogatói és partnerei.
Az előfordult, hogy aznap betegség miatt páran lemondták részvételüket (mintegy 6 fő), de természetesen a befizetett jegy árát nem igényelték vissza. Az ő helyüket tudtuk feltölteni további meghívott személyekkel, de így ők sem ingyen vettek részt a bálon.

A második gödöllői Erzsébet bált 2013. november 16-án, szombaton tervezik megrendezni.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online