Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Odavert a keresletszűkülés az árusoknak

2012-11-27 16:41:37

Vilhelm Ferenc, a Gödöllői Piac Üzemeltető és Szolgáltató Kft. ügyvezetője olyan javaslattal élt a tulajdonosi jogokat gyakorló képviselőtestület tagjainak, hogy 2013. január 1-jétől átlagosan 4 százalékkal csökkenjen a piacon jelenleg érvényes helyiségbérleti díjak nettó összege.

Indítványát azzal indokolta az igazgató, hogy a jelenlegi kínálat fenntartása, megőrzése csak így oldható meg, mivel a keresleti oldalon jelentkező forgalom-visszaesés komoly gondot okoz a kereskedőknek. Az egészen pontosan 4,02 százalékos díjcsökkentés átlagos, vagyis, üzletcsoportonként eltérő mértékű a mérséklés. A gazdasági helyzet romlására visszavezethető intézkedés nem veszélyezteti a piacot működtető társaság biztonságos gazdálkodását. A cég azonban előreláthatólag kevéssel több mint 1,6 millió forintos bevételkieséssel szembesül a következő évben emiatt.

Több helyen változatlanok maradnak a bérleti díjak jövőre, ugyanakkor lesz olyan egység, amely 10,5  vagy 25 százalékkal (piaccsarnok emeleti étterem) fizet kevesebbet. Kakukktojást jelent a mozi, ahol a korábban 50 százalékkal csökkentett bérleti díj januártól emelkedik: nettó 77.500 forint helyett 100 ezer forintos ez irányú kiadás terheli majd az üzemeletetőt havonta.

Döntés született arról is, hogy nem változik, azaz, nettó 85 ezer forint marad az éves asztalbérleti díj, a féléves ára pedig ugyanúgy nettó 50 ezer forint lesz, mint most. Aki havi rendszerességgel kívánja fizetni a piac-csarnokban és a külső téren lévő őstermelői pultok díját, annak nettó 8.500 forintos kiadással kell számolnia. A napijegyes asztalhasználat jövőre is 700 forintba kerül.

Az objektum alatti mélygarázsban a parkolás óradíja 200 forintról 240 forintra drágul, míg a napidíj összege 500 forint marad. Az üzletbérlők továbbra is havi, nettó 6 ezer forintért parkolhatnak a föld alatti garázsban. A heti bérletért 2013-ban is nettó 4.500 forintot, a haviért 15 ezer forintot, a negyedévesért 35 ezer forintot, a félévesért 60 ezer forintot, az évesért pedig 95 ezer forintot kérnek el az autósoktól.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online