Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Gödöllőre tart a kutyavilág elitje

2012-11-17 11:48:54

A következő esztendő legnagyobb kutyás rendezvénye a kutya-világkiállítás lesz Magyarországon, amit május 16-a és 19-e között rendeznek meg. A World Dog Show központi helyszínéül Budapestet, azon belül pedig a Hungexpo kiállítási területét jelölte ki a Magyar Ebtenyésztők Országos Egyesülete (MEOE), mint rendező.

A hírek szerint a gödöllőieknek nem kell majd a fővárosba utazniuk, hogy testközelből is láthassák a világ legszebb, legügyesebb kutyáit, hiszen a MEOE illetékesei azt tervezik, hogy bizonyos eseményeket városunkba telepítenek. A gödöllői helyszínek egyike nagy valószínűséggel a kastély parkja lesz.

Egyes becslések alapján akár 30 ezer kutya érkezhet hazánkba, míg a kísérők és az érdeklődők száma elérheti a 60 ezer főt. Az ebeket nem csak szépségük alapján rangsorolják majd, hanem más, sportosabb jellegű (frisbee világkupa, őrző-védő, agility), illetve show-szerű (dogdancing) versengésben is összemérik tudásukat. Ezen kívül fontos eleme lesz a kutya-világkiállításnak az állattartás felelősségét hangsúlyozó kampány is.

Hazánk – 1971 után – másodszor rendez kutya-világkiállítást, 1993-ban pedig az Európa-kutyakiállításnak voltunk házigazdái. Idén Salzburg adott otthont a világeseménynek, amit 2014-ben Helsinkiben rendeznek majd meg.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online