Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Gödöllőről indul a GMO road show

2012-11-13 09:52:46

A Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) a következő hetekben országjárás keretében kívánja felhívni az emberek figyelmét a GMO-ra (genetikailag módosított élőlény), annak káros hatásaira, a magyar hatóságok munkájára és a szabályozásra.

A témakör hazai szakértői úgy tartják, hogy amikor valaki a genetikailag módosított élőlényekről, illetve azok GMO-mentességéről beszél, elsősorban a mezőgazdaságra gondol. Ez azonban nem teljesen fedi a valóságot, hiszen olyan tárgyak, eszközök, élelmiszerek, vagy gyógyszerek is körülvesznek minket, amik előállításához az ipar természetszerűleg felhasználja a genetikai módosítást.

Genetikailag módosított szervezetnek azokat az élőlényeket nevezzük, amelyeknek a genetikai állományában technológiai úton bejuttatott gén található, ami származhat rokon, de rendszertanilag távol álló szervezetekből egyaránt.

Tekintettel arra, hogy hazánknak kiemelten fontos stratégiai célja a magyar mezőgazdaság GMO-mentes státuszának megőrzése, a Vidékfejlesztési Minisztérium GMO road show-t szervez. Az események során szakértők adnak tájékoztatást a genetikailag módosított szervezetek hatásairól.

A szaktárca illetékeseinek országjárása Gödöllőről indul november 15-én, csütörtökön 14 órakor. A Kisállat-tenyésztési Kutatóintézet és Génmegőrzési Koordinációs Központ Isaszegi út 200. szám alatt található épületében Budai Gyula, a Vidékfejlesztési Minisztérium parlamenti államtitkára nyitja meg a rendezvénysorozatot.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online