Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Győzni jönnének Gödöllőre a hellén amazonok

2012-11-12 17:05:33

November 14-én, csütörtökön 18 órakor története harmadik CEV Challenge Kupa mérkőzését játssza le a TEVA-Gödöllői RC tavalyi szezonban bajnoki ezüstérmes női röplabda-csapata. Öt évvel ezelőtt a svájci Kanti Schaffhausen ellen nem termett babér az akkori társulatnak: hazai pályán 3-0, míg idegenben 3-1 arányban maradt alul a gödöllői hatos. Most a görög Olimpiakosz Pireusz formációján át vezet az út a legjobb 32 közé.

Nemzetközi megítélésében – főként labdarúgói miatt – jól csengő név a főhadiszállását tekintve a görög főváros, Athén külvárosában működő Olimpiakosz Pireusz. Női röplabdásai évek óta élcsapatnak számítnak a dél-európai országban. A tavalyi szezonban a második helyen végeztek a nemzeti bajnokság elit osztályában, és az ősi rivális Panathinaikosz 3-2 arányú legyőzésével elhódították a görög kupát.

A Magyarországra müncheni átszállással november 13-án érkező hellének 12 fős játékoskeretéből öten nem Görögországban látták meg a napvilágot: albán, szerb, bolgár, ciprusi és venezuelai légiósai is vannak Telis Sotirchos vezetőedzőnek. A társulat legfiatalabb tagja 18 éves, a legidősebb pedig elmúlt 32.

Az 52 éves szakember hírportálunk érdeklődésére nem igazán bocsátkozott esélylatolgatásba a továbbjutást illetően. Annyit azonban elárult, túl sok információval nem rendelkezik a gödöllői csapatról, és videón sem látta őket játszani. Ezért nem tudja, mit várhat városunk együttesétől. Azzal tisztában van, hogy a gödöllői alakulat fiatal játékosokból áll, de ha csapata képes lesz a saját, jól begyakorolt játékával előrukkolni, úgy gondolja, mi több, reméli, hogy Gödöllőn is nyerni tudnak.

Nyilvánvaló, hogy ehhez lesz egy-két szava Ludvig Zsolt csapatának is. A gödöllői tréner küzdelmes mérkőzésre számít, és képesnek tartja a csapatát arra, hogy előnnyel utazzon a pireuszi visszavágóra.
- A Közép-európai Liga utóbbi két fordulójában elért győzelem doppingolja a lányokat. Tisztában vagyunk vele, hogy a görögök nemzetközi szinten jegyzettebbek nálunk, rutinosabbak és több idegenlégióst is bevetnek majd ellenünk. Ettől függetlenül nem ijedünk meg a feladattól, hiszen már többször is igazoltuk, hogy ha a legjobb formánkat nyújtjuk, hazai pályán, szurkolóink biztatása mellett bárkire veszélyesek lehetünk.

A TEVA-Gödöllői RC – Olimpiakosz Pireusz Challenge Kupa mérkőzés november 14-én, szerdán 18 órakor kezdődik a Szent István Egyetem sportcsarnokában. A visszavágót egy héttel később, november 21-én, szerdán 19 órától rendezik meg Pireuszban.
A párharc végkimenetele két mérkőzésen dől el. Ha ezeken eltérő lesz a győztes (függetlenül a szettarányoktól), akkor rövidített, két pont különbség elérésével legalább 15 pontig tartó – úgynevezett – aranyszett dönt majd a továbbjutóról, aki a lengyel AZS Bialystok csapatával találkozik a legjobb 16 közé jutásért. Ezeket az összecsapásokat december első és második hetében kell lejátszani.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online