Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Diákverselők városi döntője a barokk színházban

2012-11-10 16:44:47

Nem túlzás, ebben az évben dupla téttel bírt az Erzsébet királynénak emléket állító vers- és prózamondó verseny városi döntője, amit immár 18. alkalommal rendezett meg a Gödöllői Királyi Kastély Barátainak Egyesülete, a Gödöllői Királyi Kastély Nonprofit Közhasznú Kft., valamint a Gödöllői Városi Könyvtár és Információs Központ.

Városunk kastélyának barokk színházában ma reggeltől négy kategóriában mérték össze felkészültségüket a verselők. Az októberi eldöntőn túljutott fiatalok annak tudatában álltak színpadra, hogy nem csak a település legjobbjai lehetnek, hanem sikerükkel Gödöllőt képviselhetik az idén első ízben országosan is meghirdetett, Erzsébet királynéra emlékező vers- és prózamondó találkozón, amit november 24-én, szombaton 10 órától rendeznek meg a gödöllői műemlék-együttes lovardájában.

A zsűri idén is Pécsi Ildikó, Kossuth-díjas, érdemes és kiváló művész, Gödöllői tavalyelőtt megválasztott díszpolgára elnökletével – Fülöp Attiláné, a könyvtár igazgatónője, Buka Enikő, a zeneiskola igazgató-helyettese, Papházi János, a Gödöllői Királyi Kastély Múzeumi Osztályának vezetője és Albert Márton diákzsűri közreműködésével – alkotott véleményt a közel félszáz prózai produkciókról, és döntött a helyezésekről.

A legfiatalabbak, azaz, a 10-12 évesek kategóriájában Végi Orsolya, a Petőfi Sándor Általános Iskola tanulója bizonyult a legjobbnak (felkészítő tanára Tubáné Madas Ildikó). A 13-15 évesek között Csiki Áron (Erkel iskola, felkészítő: Majorné Miklósi Gyöngyi) lett az első, míg a 16-19 évesek kategóriájában Szelba Szabolcs (Premontrei Gimnázium, felkészítő: Babicz Mária) produkciója aratta a legnagyobb sikert. A 20-26 éveseknél egyetlen induló volt, a vácszentlászlói Pető László, aki különdíjban részesült.

Természetesen, a kategóriák győztesei ott lesznek a Mádl Dalma fővédnöksége alatt lezajló november 24-i országos találkozón, és rajtuk kívül még öten képviselik településünk fiatal versmondó tehetségeit. Név szerint: Liska Dóra és Juhász Lilla (I. kategória, Petőfi iskola), Lukács Lilla (II. kategória, Premontrei Gimnázium), valamint a III. kategóriából Hidi Norbert (Erzsébetvárosi Kéttannyelvű Általános Iskola és Szakközépiskola) és Zila Teodóra (Református Líceum).

A versenyzők felkészítésében végzett munkája elismeréseként Matuz Zsuzsanna, az Erkel Ferenc Általános Iskola tanára vehetett át különdíjat. A jutalmazottak köre azonban nem lenne teljes, ha nem említenénk meg, hogy Pécsi Ildikó a rendezvény elején átadta az általa hat évvel ezelőtt alapított Arany Medál-díjat. Az elismerést idén a szervezésben segédkezők közül Papházi János, a támogatók köréből pedig az INFO-SZOLG Kft. érdemelte ki.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online