Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Bohus Mihály lesz a gödöllői járás tankerületi felügyelője

2012-11-09 15:01:58

Igazodva a parlamenti többség korábbi döntéséhez, január 1-jétől a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ (KIK) foglalkoztatja a pedagógusokat, valamint az oktatói munkát segítő alkalmazottakat hazánkban.

A gyakorlatilag államosítással egyenértékű intézkedés értelmében az oktatási feladatok koordinálását tankerületi felügyelők végzik a megyeszékhelyeken és a járásokban. Az új, sokak által vitatott rendszerben ők lesznek az iskolaigazgatók főnökei. A pozíciókra szeptember 30-ig lehetett pályázni, és eredetileg úgy volt, hogy november 1-jén nyilvánossá válik a 19 megyei és 179 járási tankerületi felügyelő kiléte. Ez a határnapig nem történt meg, így kutakodni kellett.

Megbízható forrásból származó értesüléseink alapján a gödöllői járási tankerület felügyelői posztja kapós volt, arra többen is kandidáltak. Végül a Békés megyei születésű, 1980 óta Csömörön élő Bohus Mihály lett a befutó. Az idén 50 éves szakembernek főtanácsosi címe is van. Pedagógusi pályafutását a csömöri Mátyás Király Általános Iskolában kezdte, 1993-tól pedig Budapesten, a XVI. kerületben, a Jókai Mór Általános Iskolában folytatta a munkáját. Először tanárként, később igazgatóhelyettesként, majd 1997-től igazgatói beosztásban.

Bohus Mihály 2006-ban a Fidesz, a Demokrata Kör, az MDF és a MIÉP összefogás színeiben indult az önkormányzati választáson, és bejutott a csömöri képviselőtestületbe, aminek négy évig volt tagja. Ezen időszak alatt elnökként koordinálta az Oktatási és Kulturális Bizottság feladatait. Két évvel ezelőtt a Fidesz-KDNP jelöltjeként próbálkozott mandátumszerzéssel Csömörön, ám ez nem sikerült neki.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online