Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Csiribiri Családbarát Nap

2012-09-18 16:18:47

Sokak régóta dédelgetett álma a gödöllői Waldorf iskolában, hogy valamelyik ünnepükkel, illetve rendezvényükkel egyszer kiléphessenek iskolájuk, óvodájuk falai közül. Az álom megvalósulásának óriási lendületet adott, hogy az iskola és óvoda fenntartója, a Weöres Sándor Oktatási, Kulturális és Szabadidős Egyesület a TÁMOP-5.5.1.B-11/1 számú pályázati felhívásra benyújtott CSIRIBIRI - integrált családbarát programja pozitív elbírálásban részesült.

- A program húsz hónapos megvalósítási ideje alatt – többek között – négy nagy Családbarát Nap megrendezését vállaltuk. Arra gondoltunk, hogy az első ilyen rendezvényünket Gödöllő egyik szép, frekventált helyén szeretnénk megtartani. Tervünket nagy örömünkre kezdettől fogva támogatta Gémesi György polgármester és Six Edit önkormányzati civil referens asszony, így megkaptuk az engedélyt, hogy az első CSIRIBIRI Családbarát Napunkat szeptember 30-án, vasárnap 10 órától 17 óráig a Gödöllői Királyi Kastély és a Művészetek Háza épülete közötti füves területen rendezhessük meg. Rendezvényünk fő célja, hogy bemutathassuk azokat az értékeket, amiket a Waldorf-pedagógia fontosnak tart, lehetőséget teremtve széles körű kapcsolatok kialakítására - tájékoztatta hírportálunkat Kecskés Judit, a CSIRIBIRI - integrált családbarát program szakmai vezetője, a gödöllői Waldorf iskola tanára.

Cél, a gödöllői kistérség helyi közösségeinek erőforrásaira támaszkodva, olyan családcentrikus programok, képzések megvalósítása és integrált szolgáltatások nyújtása, amikkel mind a jelen, mind a jövő generációk tagjaiban mélyül az elköteleződés egymás, családjaik, szűkebb és tágabb környezetük iránt. Családbarát jellegű kezdeményezésekkel, a családok közötti szolidaritás erősítésével a project hosszú távon járul hozzá a harmonikus családi élet és a gyermekvállalás fontosságának tudatosításához, a munka és a családi élet összeegyeztethetőségéhez. A Családbarát Napok mellett – többek között – Közösségi Szolgáltató Iroda létrehozását tervezik, szívességbankot alapítanak, tréningeket és tanácsadásokat tartanaka 2014 februárjáig zajló CSIRIBIRI program végrehajtása során.

A projekt vezetője úgy véli, a hely kitűnően alkalmas a tervezett sokoldalú, színes programkínálat megvalósítására, ami mindenekelőtt szorosan kapcsolódik a Waldorf iskolában és óvodában kiemelt jelentőségű Szent Mihály ünnephez. Az ünnep részét képező foglalkozásokkal, játékokkal, mint például, sárkányviadal, sárkányeregetés, bátorságpróbák, kovácsolás, ügyességi játékok,valamin tsokoldalú, színvonalas kézműves foglalkozásokkal új élményt szeretnének nyújtani az ellátogató családoknak, piciknek, nagyoknak egyaránt. Színvonalas színpadi produkciók is kiegészítik a szórakozást. A házigazda iskola saját bemutatóin kívül, a meghívott helyi iskolák és a környező Waldorf iskolák rövid műsorait is láthatják az érdeklődők. A nap csúcspontja és egyben zárása 16 órától a MAKÁM együtteskoncertje lesz.

Ezen felül a gyermekek és kézműves árusok portékáit kínáló kirakodóvásár, reformbüfé, játszóház piciknek, baba-mama zenés foglalkozások, és – úgynevezett – egészség-sziget (ahol a családok házi orvosai tanácsokat kaphatnak a mindennapos betegségek gyógyításához) ugyancsak hozzájárulnak a program sikeres lebonyolításához. Az összefogás jegyében családcentrikus, sérülteket segítő és az egészséges életmódhoz kapcsolódó civil szervezetek képviselői is jelen lesznek a Családbarát napon.További információk: www.csaladbarat-csiribiri.hu


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online