Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Balázs Attila ötödik bajnoki aranya

2012-08-21 08:23:27

Sorozatban ötödször nyert egyéniben aranyérmet Balázs Attila, a gödöllői Kiskastély SE teniszezője. Az első helyen kiemelt magyar klasszis szettet sem vesztett a fővárosban, a Bartók Béla úti Park Teniszklub salakján augusztus 13-19. között megrendezett országos bajnokságon.

Balázs Attila a legjobb 32 között Both Józsefet verte 6:0, 6:2-re, majd Toronyi Eriket 6:0, 6:0-ra. A negyeddöntőben a siófoki Borsos Gábor következett, aki ellen 6:1, 6:3 arányban diadalmaskodott a gödöllői teniszező. A legjobb négy között fivére, Balázs György jelentette a leküzdendő akadályt. Ennek a feladatnak a teljesítése sem ütközött különösebb nehézségbe a címvédő számára, már csak azért sem, mert 6:4, 1:1 után Gyuri feladta a küzdelmet.

Attila a finálét edzője, Bardóczky Kornél ellen játszotta, és viszonylag könnyedén, 6:3, 6:3, 6:4 arányban felülmúlta a némiképp meglepetésre döntőbe jutott riválist. Balázs Attila zsinórban ötödször hódította el a bajnoki címet, amivel az örökranglistán beérte Segner Pált. Előtte már csupán olyan nagyságok vannak, mint Taróczy Balázs (6-szoros egyéni bajnok), Asbóth József és Kehrling Béla (13-13), valamint Gulyás István (15).

Mielőtt az egyéni elsőséget bezsebelte, Attila – testvérével az oldalán – párosban is aranyérmes lett. A döntőben a Kellner Ádám, Nagy Péter alkotta kettősre mértek 6:4, 6:3 arányú csapást.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online