Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Gödöllői műtárgyak Amerikában

2012-07-20 09:29:31

Július elején becsomagolták, hogy útnak indítsák azokat a műtárgyakat, amiket a Gödöllői Városi Múzeumtól vett kölcsönbe a New York-i Modern Művészetek Múzeuma. A relikviákat november 5-ig állítják ki a tengerentúlon.

 


A tulajdonosi jogokat gyakorló gödöllői képviselőtestület tagjai még tavaly novemberben hagyták jóvá, hogy – öt fotó mellett – Vaszary János Mézeskalácsos szőnyeg (1905, gobelin), Kriesch Laura Hímzett mellény (1909, vászon pamuthímzéssel), és Arabella királyné (1911, tus, toll akvarell, papír), valamint Mihály Rezső Bariék kalandja a Nagy Világban (1910, mesekönyv) című műveit kölcsönbe vehessék az amerikaiak.

Mindennek az apropóját az adta, hogy július 29-én A gyerekek évszázada: a formatervezés kialakulása címmel november 5-ig látogatható időszaki kiállítás nyílik New York-ban, a Modern Művészetek Múzeumában (MoMA), az 53. utcában található Joan and Preston Robert Tisch Galéria hatodik emeletén.

Gaálné dr. Merva Mária, a Gödöllői Városi múzeum igazgatónője személyesen kíséri ki a műtárgyakat, és novemberben is ott lesz, amikor a visszaútra készítik elő a páratlan alkotásokat. Az elmúlt évszázad elején létrejött gödöllői művésztelep hagyatékába tartozó relikviák kölcsönzésével kapcsolatos összes kiadást az amerikai múzeum fizeti.


 


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online