Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Megkutyult kórházi beutalási rendszer

2012-07-05 10:16:43

Július 1-jétől – a finanszírozási szerződések módosulásával együtt – megváltozott a fekvőbeteg ellátást nyújtó egészségügyi szolgáltatók (kórházak) területi ellátási kötelezettsége. Az intézkedés a gödöllői betegeket is érinti.

Miután a jogalkotók megváltoztatták az egészségügyi ellátórendszer fejlesztéséről szóló törvényt, némiképp átalakult az a rendszer, ami meghatározza, hogy a fekvőbetegeket melyik, az adott szakmában létező legalacsonyabb progresszivitási szintet ellátó intézménybe, kórházba utalhatják be az orvosok. Gödöllőről az elmúlt időszakban jobbára a kistarcsai Flór Ferenc Kórházban látták el a tartós és folyamatos kezelésre szorulókat, ám júliustól újabb egészségügyi intézményekben is ápolják majd a helyi betegeket.

Az egyik ilyen csoport az urológia problémákkal küszködő gödöllőieké, akiket eddig Kistarcsára utaltak be az orvosok, mostantól viszont a budapesti Uzsoki utcai kórházba küldik őket. Traumatológiai ellátás szempontjából Gödöllő Hatvanhoz tartozik, míg a fertőző betegek ellátására szakosodott belgyógyászati ág (infektológia) kórházi kezelését a balassagyarmati kórházban végzik el.

További hír, hogy lezárult a  Gyógyszerészeti és Egészségügyi Minőség- és Szervezetfejlesztési Intézet (GYEMSZI) által az állami fenntartásba került egészségügyi intézmények intézményvezetői álláshelyeire kiírt pályázat elbírálási határideje. Az országosan érintett 35 intézmény közül 24-ben neveztek ki igazgatót, míg 11 esetben eredménytelennek minősítették a pályázatot.

Ez utóbbi körbe tartozik a Pest Megyei Flór Ferenc Kórház is, ahol 30 napon belül új pályázatot kell kiírni a főigazgatói álláshely betöltésére. Ennek eredményes lezárásáig a kórház élére tavaly szeptembertől kinevezett dr. Trombitás Zoltán irányítja a gödöllőiek fekvőbeteg-ellátásában továbbra is meghatározó szerepet játszó egészségügyi intézményt.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online