Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Eb-ezüstöt nyert Deák Nagy Marcell!

2012-06-29 20:51:44

Megszerezte első érmét felnőtt világversenyen Deák Nagy Marcell, a Gödöllői EAC futóatlétája. Benkő Ákos mesteredző 20 éves tanítványa a Helsinkiben zajló Európa-bajnokságon másodikként ért célba 400 méteren.

Marci a 3-as pályán rajtolt a ma esti döntőben, és – erejét remekül beosztva – 45,52 másodperc alatt teljesítette a távot. Az elmúlt évben junior Európa-bajnokságot és Universiade-t nyert gödöllői tehetség idén még nem futott ennél gyorsabban.

A gödöllői srác a finálé után úgy nyilatkozott, hogy nagyon elfáradt, és legalább tíz percre volt szüksége ahhoz, hogy magához térjen. – Nagyon bekezdett a cseh fiú az elején, de nem rohantam utána, inkább tartottam magam saját ritmusomhoz. Ez a taktika bejött, és a végén már éreztem, hogy a többieket megverem. Bevallom, előzetesen nem számítottam arra, hogy érmet szerzek az Eb-n – mondta el Marci.

A férfi 400 méter dobogósai: Deák Nagy Marci a győztes cseh, Pavel Maslák (45,24 mp) és a bronzérmes francia, Yannick Fonsat (45,82 mp) társaságában
(fotó: Mérei László)


Ebben a versenyszámban magyar atléta utoljára 1954-ben nyert érmet. Akkor Adamik Zoltán Bernben állhatott fel a dobogó 3. fokára. Döntőben legutóbb tíz évvel ezelőtt, 2002-ben volt magyar érdekeltség 400 méteren, ahol Szeglet Zsolt – akitől Marci tavaly elbitorolta az országos csúcsot (45,42 mp) – az ötödik helyen végzett.

Marci teljesítménye a londoni olimpia előtt több mint biztató. A szakvezetés várhatóan alárendeli a kontinensviadalon a 4x400 méteres váltó érdekét Marci zökkenőmentes felkészülésének, így a Gödöllői EAC kiválósága nem lesz tagja a stafétának. Egy másik GEAC-os, Kovács Zoltán viszont ott lehet a szombati előfutamban a magyar váltóban.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online