Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Helo Zep: csak keltik a zajt

2012-06-19 16:49:05

Közel két és fél éve, 2010 elején öt fiatal úgy döntött, hogy zenekart alakít. Létrejött a Helo Zep zenei formáció, amelynek székhelye és házi stúdiója Gödöllőn van. Egy év ismerkedést és dalszerzést követően, egyre inkább kitárult előttük a színpadi világ: idén félszáz fellépéssel számolnak a fiúk.

Napjainkban már az ország számos településén hangzik el a köszöntés: Jó estét mindenkinek! Színpadon a Helo Zep, Gödöllőről! Majd indul az esetek döntő többségében fergeteges koncert. Szűcs Dávid a ritmusgitárt, Apjok Balázs a basszusgitárt kezeli a bandában és vokáloznak Pleizer Zsolt énekéhez. Nagy Miklós a dobok mögött jeleskedik, míg Dobondy Benjámin a szólógitárból hozza ki a maximumot.

A Helo Zep által megszólaltatott muzsika, stílusát tekintve – köszönhetően a bandatagok zenei sokszínűségének – simán csak „rakendroll”. Ebben egyaránt megtalálhatók a punkos alapriffek, a zakatoló dobtémák, és néha a metálosan súlyos zenei betétek. Miként a laza rock'n'roll témák is, amire jól ülnek az olykor bulizós, olykor borongós, vagy kritizáló dalszövegek.
- Nem határozzuk meg önmagunk
 – mondják a srácok –, mert ahhoz túl sok hatás van a zenénkben. Csak keltjük a zajt, ahogy jólesik, hangosan, gyorsan, ahogy kell!

Megalakulásuk után főként ismerkedéssel és dalszerzéssel töltötték az első évet a Helo Zep tagjai. Emellett különböző klubok színpadán is bemutatkoztak.  Tavaly tavasszal megszületetett a banda első klipje az És kész… című dalra. Ezzel beneveztek az Unicum Tehetségvadászat versenyre, ahol egy Volt- és egy Sziget Fesztiválos fellépést nyertek.

Első, Hangosan, gyorsan, ahogy kell című lemezük az elmúlt év őszén került a piacra, de azóta már írtak új nótákat, amiket rögzítettek. Tavaly 20 koncertet tudott le a Helo Zep, idén viszont ennek több mint a duplája, közel 50 fellépés vár a srácokra országszerte.

Legközelebb, június 28-án, Szabadszálláson, a SZ.A.R. Fesztiválon csapnak a húrok közé, egy nappal később pedig Érden, a Borgödörben hallhatók és láthatók. Július 6-án, Siófokon, az Art Rock Café-ban koncerteznek, ám előtte pacaltest villantó verseny lesz a strandon a zenekarral. További Helo Zep fellépések a nyáron: július 10. Pécs (Rockmaraton), július 13. Dunaújváros (Kaptár), július 14. Délegyháza (II. Detox-tábor), július 20. Budapest, A38 tetőterasz. A gödöllői zenekar sikertörténete innen folytatható.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online