Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Feszültséget szíthat a megbízás

2012-06-19 10:05:27

Június 14-i ülésükön intézményvezetői álláshelyre kiírt pályázatokról is döntöttek a gödöllői képviselőtestület tagjai. A Montágh iskola esetében nem adott okot vitára a régi-új irányító újabb öt évre szóló megbízása. Nem úgy a palotakerti óvodánál, ahol a határozati javaslatban foglaltak elfogadásának lehet még feszültséggerjesztő utóélete.

Egyetlen pályázóként a jelenlegi igazgatónő, dr. Bucsyné Prém Katalin folytathatja a szakmai munkát a Dobó Katica utcában található Montágh Imre Általános Iskola, Speciális Szakiskola, Készségfejlesztő Speciális Szakiskola és Egységes Gyógypedagógia Módszertani Intézmény élén. Megbízatása, a gödöllői városatyák egyöntetű támogatásával, 2017. július 31-ig szól.

Ketten pályáztak a palotakerti óvoda tavaly december 1-jén megüresedett vezetői álláshelyére. A kandidálók „belsősök”, azaz, a gyermekintézmény dolgozói voltak. Egyikük, a posztjáról távozott vezető húga azonban időközben – senki nem tudta megmondani, hogy miért – visszavonta pályázatát. Az állva maradt jelentkezőt meghallgatta a pályázatot elbíráló eseti bizottság, amely szimpatikus, magasan képzett, szakmai munkáját tekintve kifogástalan jelzőkkel illette a pedagógust. Ennek ellenére – arra hivatkozva, nem volt meggyőző, hogy vezetése alatt megnyugtatóan normalizálódna a megosztottságra utaló helyzet az óvodában – nem javasolta kinevezni.

A palotakerti óvoda eredménytelennek minősített intézményvezetői pályázatával a lokálpatrióta klubos többségű gödöllői képviselőtestület tagjai egyetértettek. Mint utóbb kiderült, a polgármesterhez hű döntéshozók (11 igen, 1 nem és 2 tartózkodás) azzal is, hogy a pályázatát visszavonó Varga Lillát egy évre, idén augusztustól jövő év július végéig megbízzák az intézményvezetői feladatok ellátásával.

Pedig Vörös István jelezte: a határozati javaslat elfogadása jogszabályba ütközik, mert Varga Lilla végzettsége nem felel meg a funkció betöltéséhez előírt, magasabb vezetői beosztáshoz szükséges feltételeknek. A Fideszes városatya indítványozta, hogy december végéig maradjon a helyén a palotakerti óvoda megbízott irányítója, a Martinovics utcai óvodát is vezető Gambárné Szántai Ildikó, és addig, új pályázat kiírásával keressenek megfelelő szakembert az intézmény élére. Vörös István javaslatát Gémesi György nem bocsátotta szavazásra, mondván: ő konzultált az érintettel, aki azt mondta, nem vállalja a feladatot. Vörös István ezt követően bejelentette, hogy a döntéssel kapcsolatosan törvényességi felülvizsgálatot kezdeményez a Pest megyei Kormányhivatalnál.

Minden bizonnyal nem kavart volna ekkora vihart a döntés, ha kiszűrhető lenne a történetből az a cseppet sem mellékes körülmény, miszerint: a most megbízott Varga Lilla nővére, vagyis, a korábbi óvodavezető ellen sikkasztás alapos gyanúja miatt rendőrségi nyomozás van folyamatban, ami  – értesülésünk szerint – hamarosan vádemeléssel zárul. Ebben a helyzetben a testvér tavaly decemberi, vezetői tisztségéből történt „önkéntes” távozásának „családi oka” erősen megkérdőjelezhetővé válik.

Igaz, nem ez az egyetlen dolog, ami erősen sántít a palotakerti óvoda légkörét feszültségben tartó és vonzerejének sem használó ügyben.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online