Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Átadták a tudás-központot az egyetemen

2012-05-25 14:49:27

Május 25-én hivatalosan is elérkezett az ideje, hogy átadják a másfél milliárd forintos uniós és kormányzati forrásból, valamint 200 millió forintos saját erőből megvalósult Műszaki- és Természettudományi Oktató Központot, illetve Regionális Tudástranszfer Központot, ami a Szent István Egyetem Gépészmérnöki Karának égisze alatt működik a jövőben.

A fejlesztés eredményeképpen, a komplex oktatói-kutatói gyakorlatorientált képzési és kutatási terek létrehozásával, új technológiák fogadásának oktatására alkalmas infrastrukturális háttér jött létre a gödöllői központú egyetem területén, a Szabó István dékán vezetésével működő gépészmérnöki karon. A laboratóriumi és oktatási férőhelyek bővítése – főként a gépmúzeumra történő emelet-ráépítésnek köszönhetően – csaknem 4.500 négyzetmétert érintett. Ezen felül, közel 6 ezer négyzetméteren megújult a képzési tér, amiben integrált természettudományi komplex laboratóriumok (energetikai, gépszerkezettani, anyagvizsgálati), környezetipari (energetikai) komplex hallgatói-oktatói tér, erő- és munkagép-technikai komplex hallgatói-oktatói tér, anyagtudományi és méréstechnikai komplex hallgatói-oktatói tér, médiatechnikai komplex hallgatói-oktatói tér, járműtechnikai komplex hallgatói-kutatói tér, illetőleg gépipari technológiák komplex hallgatói-kutatói tér kaptak helyet.

További része volt a programnakegy 400 személyes multifunkcionális előadóterem, egy-egy 120, 140 és 160 fős előadóterem, két, 20 fős szemináriumi- és egy 40 fős terem kialakítása, valamint idegen nyelvi vizsgaközpont, gyakorló- és bemutató tér, továbbá szociális- és technikai kiszolgáló helyiségek létesítése. Új oktatótér 22 darab jött létre, míg 18-at korszerűsítettek.

Érdemes megjegyezni, hogy a közel 1,7 milliárd forintot felemésztő beruházás megvalósíthatóságát még a Bajnai Gordon által vezetett kormány mondta ki. A kabinet döntését 2009. október 8-án Ujhelyi István, a Miniszterelnöki Hivatal politikai államtitkára jelentette be a gépmúzeumban. Akkor arról volt szó, hogy a projekt 2011 augusztusában fejeződik be, ám ezt a határidőt adminisztrációs nehézségek miatt nem sikerült tartani.

Az objektum átadó ünnepségén dr. Solti László rektor, dr. Köpeczi Bócz Tamás miniszteri biztos és dr. Szűcs Lajos, a Regionális Fejlesztési Tanács elnöke vágták át a nemzetiszínű szalagot, majd a meghívottakkal együtt körbejárták a létesítményt.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online