Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Élvezték a rabosítást a lurkók

2012-04-20 14:54:25

Április 20-án néhány órára kitárta kapuit a zsaruk munkája és eszközei iránt érdeklődők előtt a Gödöllői Rendőrkapitányság, amelynek munkatársai nem csak városunkból, hanem az illetékességi területükhöz tartozó további 26 településről is vártak kíváncsiskodókat, főként iskolásokat.

 


Nem hazudtolták meg magukat a lurkók, akik több százan találkoztak testközelből a „munka közbeni” rendőrökkel, a közbiztonság fenntartásához elengedhetetlen technikai- és kényszerítő eszközökkel, valamint a zsaruk hű társaként kezelt kutyákkal.

A közlekedési szabályok betartásának fontosságára, a bűnmegelőzésre és az áldozatvédelemre egyaránt fókuszáló program részeként kihirdették az „EU-biztosítás gyermekszemmel” címmel kiírt rajzpályázat eredményét. Az általános iskolások táborából Balló Nikolett és Bálint Gréta (Csömör) alkotását tartotta a legjobbnak a zsűri, amiért 5 ezer forintos könyvutalványt kaptak a készítők. Az óvodások kézügyességi versengését a mindössze 5 éves Eszenyi Marcell (Mogyoród) nyerte.
A gödöllői pályázók közül Tóth Máté (Damjanich iskola) a második, míg osztálytársa, Oláh Sarolta az ötödik helyezettnek járó díjat vehette át. A Hajós iskola nebulója, Éder Áron munkáját a negyedik helyre rangsorolták.

Figyelve a gyerekek tekintetét, szinte nem volt olyan eszköz, vagy lehetőség, aminek látványa, kipróbálása ne okozott volna örömet. A prímet főként a rendőrségi járművek szirénájának és hangosítással kombinált figyelmeztető jelzésének élesítése vitték, ami egyfajta toleranciát követelt a környéken lakóktól, dolgozóktól és tanulóktól.


 


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online