Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Üzleti titkok a szállodacégnél

2012-04-17 13:03:29

Április elején a gödöllői képviselőtestület tagjai sorra fogadták el a helyi önkormányzat tulajdonában lévő gazdasági társaságok javadalmazási és közzétételi szabályzatát. A hat cég közül csupán egyetlen olyan volt, ahol bizonyos adatokat üzleti titoknak minősítettek.

A „kakukktojást” az Erzsébet királyné Szállodát működtető G-Magistratus Zrt. jelentette. Az idestova négy esztendeje ténykedő, ettől az évtől minden tekintetben a közpénzből gazdálkodó gödöllői önkormányzat égisze alá tartozó társaság működésével kapcsolatosan szinte folyamatosan kerülnek terítékre anomáliák.

A céget védelmező polgármester és lokálpatrióta klubos csapata úgy gondolja, hogy a szálloda üzemeltetése önmagában nem veszteséges. Ezzel szemben a bírálók azt hangoztatják: nem elég a szállodai funkcióval összefüggő működést nézni, mert a beruházáshoz társított pénzügyi konstrukció miatt az adófizetők pénzét is felhasználja, kockáztatja az önkormányzati tulajdonú vállalkozás.

Szinte borítékolható volt, hogy a gödöllői szálloda-ügy zavaros bugyraiban már jó ideje kutakodó Vörös István (Fidesz) nem megy el szó nélkül amellett, hogy a G-Magistratus Zrt. javadalmazási és közzétételi szabályzatában miért minősítik üzleti titoknak – többek között – a jövedelmezőségi- és pénzügyi adatokat, az üzletpolitikai terveket, határozatokat, illetőleg az ellenőrzések és vizsgálatok során felmerülő adatokat, eredményeket, határozatokat.

A választ Varga Zsolt vezérigazgató adta meg a felvetésre. A szálloda vezetője úgy fogalmazott, hogy a napi működés publikálása nem érdeke a profitorientált társaságnak. A üzleti tervről és annak beszámolójáról pedig nyilvános ülésen dönt a várost vezető testület.

Tegyük hozzá: a többi önkormányzati tulajdonú gödöllői társaság gazdálkodási mutatóiról is, ám ezeknél nincs szabályzatba foglalt titkosított adat…


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online